Cselgáncs

2020.10.26. 10:24

Szolnokiak szerezték a magyar bronzokat

Nem kevesebb mint harminchét magyar dzsudoka lépett tatamira az elmúlt hétvégén a budapesti Grand Slam-versenyen, amelynek a Papp László Sportaréna zárt kapuk mögött adott otthont.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A magyar csapat két bronzérmet szerzett, mindkettőt szolnoki kötődésű hölgyek harcolták ki, Ka­rakas Hedvig (57 kg) és Öz­bas Szofi (63) révén.

Karakas Hedvig, aki a Budapesti Honvéd versenyzője, ötödik mérkőzésén a szintén vb-harmadik holland Sanne Verhagennel csapott össze, akit már négy alkalommal is legyőzött. Mostani összecsapásuk mindössze 35 másodpercig tartott, amikor a magyar dzsúdós egy földharcot követően karfeszítést kezdeményezett, melyet azonnal lekopogott az ellenfél.

– Nagyon jó így kezdeni az újrainduló versenyeket, bár végig hiányoztak a nézők. Ez a siker az olimpiai pontversenyben is jól jön még – nyilatkozta Hédi.

A junior-vb-aranyérmes Öz­bas Szofi nemrégiben Ceglédről Békéscsabára igazolt, és ötödik meccsén a kanadai Catherine Beauchemin-Pi­nard-ral harcolt a bronzéremért, akit egy ippont érő leszorítással győzött le.

– A fejemben előtte próbáltam minden szegmenst a helyére rakni, és minden erőmet bevetni, de persze nem gondoltam, hogy ilyen hamar vége lesz – mondta boldogan Szofi az MTI-nek. – Amikor a nyolc között kikaptam az olimpiai bajnoktól, nem az elért eredménye volt a szemem előtt, hanem a kellemetlen stílusa, de aztán összeszedtem magam, és mentem tovább. A bronzmeccsen nagyon jól éreztem magam, és tudtam élvezni a dzsúdót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában