Vízilabda

2020.12.03. 19:04

A csoportelsőségért harcol a Szolnoki Dózsa

Immár nyolc esztendeje szerepel az európai kupaporondon a Szolnoki Dózsa vízilabda csapata. Ebből öt évet a Bajnokok Ligájában töltött az együttes, legjobb eredményét 2017-ben ért el, amikor megnyerte a trófeát.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

Sajnos az idei évadban nem tudta kiharcolni a főtáblára jutást a csapat, ezért az Eurokupában vigasztalódhat. A Szolnok mellett még három magyar gárda, az Eger, a BVSC és az OSC szerepel majd a sorozatban. Ami jó hír, a csoportkör első fordulójában a Szolnoki Dózsa házigazdaként fogadja a spanyol Terrassa, a görög Szmir­nisz és a francia Strasbourg legénységét a Vízilabda Arénában, ami viszont rossz hír a szurkolók számára, hogy sajnos zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzéseket. A G jelű kvartettből szintén az első két helyezett kvalifikálja magát a nyolcaddöntőbe.

Elöljáróban annyit, hogy a Szolnoki Dózsa legénysége a honi és BL-címvédő Ferencvárossal szembeni idegenbeli győzelemmel hangolt az Eurokupa küzdelemsorozatára. A hat napja elért sikerről már senki nem beszél a Dózsánál, hiszen újabb komoly, de azért közel sem Ferencváros-szintű vetélytársakat fogadnak a hétvégén.

– Mi is buborékba vonultunk – mondta hírportálunknak Zsiv­ko Gocics, a szolnoki gárda vezetőedzője.

– Csak a szálloda és az uszoda között közlekedhetünk vasárnapig. Csapatunkban mindenki a fedélzeten, most már centerünk, Dus­ko Pijetlovics is hadra fogható. Bár a második számú kupasorozatról van szó, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen kiváló együttesek alkotják a mezőnyt. A Terrassa a BL-selejtezőben Budapesten legyőzte az OSC-t. A franciáknál délszláv légiósok vitézkednek, a Szmirnisz pedig a görög bajnokság élvonalához tartozik. Természetesen mindhárom meccsünket meg akarjuk nyerni, és csoportgyőztesként akarunk továbbjutni a nyolcaddöntőbe.

G csoport programja

Péntek: Szmirnisz–Strasbourg, 16.00, Szolnok–Ter­rassa, 18.00.

Szombat: Szmirnisz–Ter­ras­sa, 16.00, Szolnok–Strasbourg, 18.00.

Vasárnap: Strasbourg –Ter­rassa, 9.00, Szolnok–Szmir­nisz, 11.00.

A további magyar csapatok közül a BVSC Barcelonában, az Eger Zágrábban, míg az OSC Kranjban próbálja meg kiharcolni a továbbjutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában