Vízilabda

2021.03.31. 07:00

Rangadó előtt áll a Dózsa

Immár a 24. fordulónál tart az OB I.-es bajnokság mezőnye. Az éllovas Szolnoki Dózsa csapatára rangadó vár szerda este fél nyolckor a fővárosban, egyik üldözője, az OSC uszodájában.

Varga Csaba

Zsivko Gocics (középen) jó tanácsaira szükség lesz a folytatásban is, hiszen két fronton harcol a szolnoki gárda

Fotó: Csabai István

Mint a tabella állásából is kiderül mindössze három pont választja el a feleket egymástól. Divatos szó, de igaz, hat pontos meccs lesz, a fővárosban, hiszen a Dózsa sikere esetén megduplázódna a különbség, az OSC győzelme viszont pontegyenlőséget jelentene.

Az újbudai együttes 21 győzelmet számol, mellette a Vasassal döntetlent játszottak, míg Szolnokon 10–7-re kaptak ki. Az OSC-nél ugyebár Cseh Sándor a szakmai tanácsadóként, Varga Dániel pedig vezetőedzőként dolgozik, a játékosállományból pedig Lévai Márton, Várnai Kristóf és Tóth Márton rövidebb-hosszabb ideig játszott Szolnokon.

– Nem tagadom, jól esik, amikor azt hallom, hogy csúcsrangadó a szerdai meccs, de én azért óvatosabban bánnék a jelzőkkel – nyilatkozta Varga Dániel, az OSC honlapján.

– Örülünk, hogy tartjuk a lépést a Szolnokkal, de látni kell a jelenlegi realitásokat is, ráadásul ez a mérkőzés hiába komoly rangadó, olyan nagyon sok mindenről nem dönt a bajnokság alapszakaszában. Szemben a görögök elleni Eurokupa-meccsel! Nem is kérdés, hogy számunkra a Vouliagmeni elleni elődöntő a hét főeseménye – szögezte le Varga Dani, akit néhány percre gondolkodóba ejtett a kérdés, hogy melyik a jobb csapat, a Szolnok vagy a Vouliagmeni.

– Nehéz őket összehasonlítani, egészen más játékot játszanak, mások a legfőbb stílusjegyeik, a taktikájuk, minden. Papíron azt mondanám, a Szolnok jobb csapat, de a Vouliagmeni pont az Eurokupa előző fordulójában ejtette ki azt a Mladost Zagrebet, amely korábban a szolnokiakat verte ki. Nehéz kérdés, de azt mondom, a Szolnokot egy hajszállal erősebb csapatnak gondolom.

A szolnoki csapat sem panaszkodhat a tétlenségre, hiszen a ma esti rangadó után pénteken reggel már autóbuszra száll a társaság és Belgrád felé veszi az irányt, ahol szombaton a Crvena zvezda vendégei lesznek az Eurokupa elődöntőjének odavágóján.

Zsivko Gocics (középen) jó tanácsaira szükség lesz a folytatásban is, hiszen két fronton harcol a szolnoki gárda
Fotó: Csabai István

– Készen állunk jelentett ki Zsivko Gocics, a Dózsa vezetőedzője.

– Nehéz sorozat vár ránk, de egyik csapatnak könnyű, amelyik jó eredményeket akar elérni, márpedig nekünk továbbra is nagy céljaink vannak. Természetesen előbb az OSC-vel szembeni bajnoki rangadóra fókuszálunk. Legutóbb tavaly októberben, találkoztunk velük, akkor három góllal nyertünk, de abból az eredményből nem szabad komoly következtetést levonni, hiszen több mint öt hónapja játszottunk egymással. Ez egy másik összecsapás lesz, Varga Dani csapata is jó formában van, sorra nyeri a meccseit, hozzánk hasonlóan elődöntős az Eurokupában. Felkészültünk, mindeni egészséges, és várjuk a ma esti kezdést.

A 24. forduló további, szerdai programja: Szeged–Budapest Honvéd, 11.30, KSI SE–UVSE, 12.45, Szentes–BVSC, 19.00, Kaposvár–Tatabánya, Miskolc–Debrecen, 19.30, Vasas–Eger, Ferencváros–PVSK, 20.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában