Vízilabda

2021.03.09. 17:40

Szerb ellenfelet kapott a Dózsa

Kedden készítették el a LEN Eurokupa sorsolását, ami szerint a Szolnoki Dózsa a szerb Radnicski Kragujevac ellen idegenben kezd, az OSC-Újbuda pedig a spanyol CN Sabadell ellen hazai medencében nyitja a párharcot, egyaránt március 17-én. A visszavágókat pedig március 24-én rendezik.

Varga Csaba

Szolnoki Dózsa -Újpesti Vízilabda Sportegyesület bajnoki férfi vízilabda mérkőzés szeptember 18-án.

Fotó: Mészáros János

– Nem lesz egyszerű dolgunk, mert erős, jó szerkezetű csapat a Radnicski – kezdte Zsivko Gocics a Dózsa vezetőedzője. – Azt kell mondanom, hogy évek óta jó munka folyik a Kragujevecnál, fiataljaik mellett rutinos válogatottat is megjárt vízipólósok alkotják keretüket. Aleksa Ukropina a szerb válogatottban is megfordult, Sztrahinja Rasovics pedig évekig játszott Egerben. Szintén a Bajnokok Ligájában indultak, igaz nem jutottak tovább, többek között döntetlent játszottak az OSC-vel. Természetesen mi vagyunk a párharc esélyesei, de ezt be kell bizonyítanunk a medencében.

Jövő szerdán kezdődik tehát a kupapárharc, ám addig két bajnoki meccs is vár a szolnoki csapatra. Előbb ma délben Tatabánya, majd csütörtökön 13 órától a fővárosban, az UVSE otthonában szerepelnek a listavezető szolnokiak.

– Két nap alatt két bajnoki meccset fogunk játszani – folytatta Gocics edző. – Nagyon koncentráltan kell vízilabdáznunk mindkét összecsapáson, mert nincsenek könnyű ellenfelek.

Az Eurokupa negyeddöntő párosítása: Radnicski Kragujevac (szerb)–Szolnoki Dózsa, OSC-Újbuda–CN Sabadell (spanyol), Dinamo Moszkva (orosz)–Crvena zvezda (szerb), Mladost Zagreb (horvát)–Vouliagmeni (görög).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában