Frissítve / Galériával / Labdarúgás NB III.

2021.04.04. 20:09

Pont nélkül zártak NB III.-as csapataink

Az NB III. Keleti csoportjának 27. fordulójában a Jászberény és a Tiszafüred is vereséget szenvedett a vasárnap délutáni mérkőzéseken.

Varga Balázs

Hiába küzdött a JFC

Esélyesként lépett pályára a berényi csapat Salgótarjánban, ám a vendégek hiába játszottak fölényben, a vezetést a hazaiak szerezték meg. A 33. percben Szeles Patrik bal szélen vezetett egyéni akciója végén éles szögből, nyolc méterről a hosszú alsóba lőtt (1–0).

Küzdött a JFC az egyenlítésért, ám a 62. percben jött az újabb SBTC-gól: Tar­lósi Milán bombázta be Boros Attila szélről beadott labdáját a vendégkapuba (2–0). Ez megtörte a jászsági lendületet, a hazaiak pedig harmadszor is betalálhattak volna, de Apró Ármin bravúrral hárította Szeles jobb oldalra lőtt büntetőjét.

SBTC–Jászberényi FC 2–0 (1–0)

Salgótarján, zárt kapuk mögött. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Vo­lentics Erik János, Ho­va­necz Máté)

SBTC: VÉGH N. – Boros A., Nemes, SIMÓ, SZELES – Petrezselyem – Skulka (Gazdag Balázs, 91.), Sárközi (Fülöp A., 91.), Köböl, HORVÁTH M. (Bata, 81.) – TARLÓSI (Gazdag Bálint, 75.). Edző: Lakatos Béla

JFC: APRÓ – László K. (Gémes, 46.), Papp P., Aranyos, SÜTTŐ – Palcsó – Lukács R., Lőrincz A., SZŐLLŐSI, Deli (Nagy Sz., 66.) – Pálinkás. Edző: Német Gyula.

Gólszerzők: Szeles (33.), Tarlósi (62.)

Lakatos Béla: – A mérkőzés elején voltak nehéz pillanatok, de ezt sikerült átvészelnünk, majd megszereztük a vezetést, ami hatalmas erőt adott nekünk. Végig fegyelmezettek voltunk, és a második gólunkat akár újabbakat is szerezhettünk volna, de nem vagyunk telhetetlenek.

Német Gyula: – Teljesen megérdemelten nyert az ellenfél. Ebben az osztályban akarattal mindent el lehet érni, így azt kértem a játékosaimtól, ebben múljuk felül a hazaiakat, de nem sikerült. Az erdőből szemlélődő sportbarátok „bajnokcsapat” bekiabálása nem állja meg a helyét, hiszen ettől a lehetőségtől már messze vagyunk, keretünk megváltozott.

Kevesen voltak a fürediek

A Tiszafüred több játékosa is karanténban van, így rengeteg hiányzóval volt kénytelen kiállni a kék-sárga csapat. A mérkőzés elhalasztására nem volt mód, mivel a Diósgyőr II. nem járult hozzá, várhatóan azért, mert most és jövő hét szerdán is bajnoki meccs vár rájuk. A tartalékos TVSE pedig nem tudta tartani a jó erőkből álló DVTK második csapatát.

A vendégek Makrai Gábor lövésével meg is szerezték a vezetést, amelyre ugyan Vincze Patrik tudott válaszolni, ám az első félidőben Makrai újra betalált, majd csatlakozott mellé Zsiga Máté is. A fordulást követően jött még két diósgyőri gól, így a hazaiak négygólos vereséget szenvedtek.

Tiszafüredi VSE–DVTK II. 1–5 (1–3)

Lipcsey Elemér Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Bálint Attila (Vrbovszki Pál, An­csin Zoltán)

TVSE: Sándor B. – Lakatos K. (Háda, 55.), CSIKI N., Vincze P., Balogh K. – Iván M. (Juhász E., 87.), Kalóz, Barzsó – Papp N. (Szövetes, 55.), Ladányi (Szabó T., 46.), Tóth N (Pintér Zs., 87.). Edző: Dorcsák Zoltán

DVTK II.: Bukrán – Oláh B. (Nagy Z., 46.), Ivánka, Ka­lan­dadze, Nagy Á. – Kispál T. (Zsem­lye, 73.), Csatári (GÖNCZI, 46.), Schildkraut (Csávás, 46.), ZSIGA M., MAKRAI – COR­TÉS (Omarashvili, 77.). Edző: Zsivoczky Gyula

Gólszerzők: Vincze P. (29.), ill. Makrai 2 (11., 33.), Zsiga M. (37.), Cortés (52.), Csávás (83.)

Dorcsák Zoltán: – Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk az elmúlt két hétben, hat alapemberemet is nélkülöznöm kellett. Ha a most pályán lévők a tudásuk legjavát nyújtották volna, szebb eredményt is el tudtunk volna érni.

Zsivoczky Gyula: – Magabiztos győzelem, az előzményeket figyelembe véve ezt is vártuk. Jobbulást kívánunk a tiszafüredi játékosoknak!

További eredmények: Eger–Kisvárda II. 1–0, Cegléd–Sajóbábony 2–0, Tiszakécske–Tiszaújváros 5–0, Balassagyarmat–DVSC II. 3–0, Mezőkövesd II.–Gyöngyös 1–2, BVSC–Füzesgyarmat 3–0, Sényő–Hatvan 3–1, Putnok–Tállya 2–5

A bajnokság állása:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában