galériákkal

2021.05.17. 18:25

Bent maradt a Füred, közel a bronzhoz a Berény

A Tiszafüred és a Jászberény is 2–1-re nyert vasárnap este az NB III. Keleti csoportjának 36. fordulójában, ezzel a TVSE bent maradt, míg a JFC karnyújtásnyira került a bronzéremtől.

Varga Balázs

Ősztől is az NB III.-ban

A füredi csapat már az első percben betalált a Salgótarjánnak átmeneti otthonában, Gyöngyösön. Hamar jött az egyenlítés, ám a második félidőben Urbin Péter megrúgta a második gólját is, eldöntve a mérkőzést.

Ezzel a sikerrel bent maradt a harmadosztályban a Tiszafüred, mivel két fordulóval a vége előtt hat pont az előnye a 15. helyezett Putnok előtt, és ha be is érik a TVSE-t, mindenképp kevesebb győzelmük lesz, márpedig pontazonosság esetén ez dönt a magyar labdarúgásban.

Tiszafüredi VSE–SBTC 2–1 (1–1)

Gyöngyös, 100 néző. Vezette: Sándor Csaba (Benkő Róbert, Kovács Zoltán)

TVSE: Ladányi – Háda (Lakatos K., 80.), MÉSZÁROS N., FEHÉR ZS., Balogh K. – VINCZE P., Kalóz (Papp N., 84.), BARZSÓ – Bíró P. (Iván M., 61.), URBIN (Tóth N., 84.), Szabó T. Edző: Dorcsák Zoltán

SBTC: Végh N. – Boros A., Nemes Á., Szeles, Petrezselyem – HEGEDŰS M., Köböl, Gazdag Bálint, HORVÁTH M. (Skulka, 65.) – Bata (Gazdag Balázs, 20.), Tarlósi. Edző: Lakatos Béla

Gólszerzők: Urbin 2 (1., 76.), ill. Horváth M. (6.)

Dorcsák Zoltán: – Szenzációsan kezdtünk, majd annál rosszabbul folytattuk. A második félidőben a mi akaratunk érvényesült, így megérdemelten nyertünk, és ezzel már most meghosszabbítottuk NB III.-as tagságunkat.

Lakatos Béla: – Amíg mi ilyen súlyos egyéni hibákat vétünk, nehéz győzelmet elérnünk.

Karnyújtásnyira a bronzérem

Rangadót nyert a Jászberény az Eger legyőzésével, mindez pedig azt jelenti, hogy a jászsági csapatnak már csak egy pontra van szüksége ahhoz, hogy bebiztosítsa harmadik helyét. Ráadásul a BVSC vereségével a második pozíció is elérhető közelségbe került.

Jászberényi FC–Eger SE 2–1 (2–0)

Jászberény, 300 néző. Vezette: Kátai Gábor (Kövér Tamás, Ancsin Zoltán)

JFC: Bonica – Lukács R., PAPP P., ARANYOS, László K. – Lő­rincz A. – NAGY SZ., Szőllősi (G. Bíró, 55.), Deli (Micskó, 91.), PÁLINKÁS – Gémes (Ku­run­czi, 65.). Edző: Német Gyula

Eger: Nacsa – Debreceni (Olasz D., 69.), Valkay, Farkas K., Nemes M. – VAJDA (Csifó, 58.), Kis G., KATONA A. – Gé­rin­ger (Révész, 69.), BOROS G., Pál Sz. Edző: Vitelki Zoltán

Gólszerzők: Nagy Sz. (22.), Pálinkás (27.), ill. Boros G. (50.)

Német Gyula: – Jól futballozott az Eger, már az elején nyomást gyakorolt ránk, de szinte a semmiből lőttünk két gólt. Igaz, ezt követően egyből megrúghattuk volna a harmadikat is, és még a második félidő elején is volt két nagy helyzetünk. Utána a vendégek szépítettek, de kihúztuk a végéig. Nagyon együtt van a csapatunk, a biztos bronzéremhez pedig már csak egy pontot kell szereznünk.

Vitelki Zoltán: – Az eddigi legjobb játékunkkal sem sikerült pontot szerezni, emiatt bosszúsak lehetünk. Egyes szituációkban nagyobb koncentrációval kell játszani.

További eredmények:

Cegléd–Sényő 3–1, DVSC II.–Füzesgyarmat 2–3, Balassagyarmat–Mezőkövesd II. 2–2, Tiszaújváros–Hatvan 2–0, Sajóbábony–Tállya 0–1, DVTK II.–Gyöngyös 3–3, Kisvárda II.–Putnok 1–0, Tiszakécske–BVSC 1–0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában