Vízilabda

2021.05.23. 08:56

Nagy Viktor lélekben mindent megnyert, az olimpián is aranyra törne

Nem volt szükség harmadik mérkőzésre, a Szolnoki Dózsa szombaton az OSC vendégeként is győzni tudott, ezzel lezárta a finálé küzdelmeit, és 2017 után újra bajnok lett a férfivízilabda ob I-ben. A Tisza-partiak kapusa, Nagy Viktor örül, hogy végre van idejük az ünneplésre, azután pedig csak a nyári olimpiai játékokra akar összpontosítani.

Szoljon.hu

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A döntő első mérkőzését simán, nyolc góllal nyerte meg a Szolnok, a második felvonás azonban kiegyenlített küzdelmet hozott, és végül egy találat döntött a Dózsa javára – írja a Magyar Nemzet. És persze egy védés, ami megakadályozta, hogy az OSC kiegyenlítsen a meccs utolsó másodperceiben. A védés Nagy Viktor nevéhez fűződik, aki az összecsapást követően válaszolt néhány kérdésünkre.

– Ilyenkor kicsit sablonosan azt szoktuk mondani, hogy az nyer, aki jobban akarja a győzelmet. De úgy érzem, hogy ma mindkét csapat ugyanannyit tett bele a meccsbe. Nem titok, hogy én jobb csapatnak tartom magunkat, hosszabb a kispadunk, de ez egyik mérkőzésünkön sem látszott, esetleg talán a legutóbbi zárónegyedén. De le a kalappal az OSC előtt, mert nagyon megnehezítették a dolgunkat. Nagyon szépen játszottak, Varga Daninak is csak az első szezonja volt, sok van még ebben a csapatban – vélekedett a világ és Európa-bajnok hálóőr.

Fotó: Mónus Márton / MTI

A Tisza-partiak ezennel a második trófeájukat is megszerezték az idényben, ugyanis két hete az Eurokupa döntőjében is diadalmaskodtak – szintén az OSC ellen. Azonban egy érem még hiányzik a gyűjteményből, Nagy Viktor ezt a mai napig fájlalja. Szeptemberben a Dózsa a Magyar Kupa döntőjében büntetőpárbaj után kapott ki a Ferencváros csapatától.

– Lélekben megnyertünk mindent, a Magyar Kupát is. Sajnos ott hivatalosan nem mi nyertünk, de magunkénak tudom, mert a játék képe alapján mi érdemeltük volna meg – mondta, majd a jövőről is beszélt.

– Most van idő ünnepelni, nincs következő meccs, amire készülnünk kellene. Vége a szezonnak, lehet örülni, egy hétig pihenni, utána megkezdődik a válogatott felkészülés, és fókuszálhatunk az olimpiára. A válogatott játékosok nagyon várják, én is.

A hálóőr arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy milyen reményekkel vág neki a tokiói ötkarikás játékoknak.

– Az olimpiát egy évvel eltolták, most az aranyért utaznék ki. Ezt nagyon szép így kimondani, de rajtunk kívül még hat csapat mondja ugyanezt, akinek ugyanannyi esélye van, mint nekünk, így meg kell majd szenvedni kint. Ezért szép a sport, semmit nem adnak ingyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában