Kosárlabda

2021.05.15. 06:59

Rajtol a bajnoki döntő

Következik a bajnokság legjobban várt és legizgalmasabb etapja a döntő, amelyben a Szolnoki Olaj vetélytársa a címvédő szombathelyi Falco KC csapata lesz. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharca szombaton 18.45-kor kezdődik a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Egy biztos, nem feltartott kézzel várja a döntőt Kovács Péter (jobbra), illetve társai

Fotó: Láng Róbert

Immáron tizenkettedik bajnoki döntőjére készül a szolnoki csapat, amelyből nyolcszor diadalmaskodott. A szombathelyiek két bajnoki címet szereztek fennállásuk során.

Az utolsót két éve, könyvelhették el, amikor a Körmendet győzték le. A felek mármint az Olaj és a Falco KC kétszer találkoztak egymással a bajnoki fináléban. Előbb 2012-ben, akkor pályahátrányból 3–1-re nyert az Olaj, majd 2018-ban. amikor Kendrick Perry utolsó másodperces triplájával Szombathelyen avatták bajnokká a szolnoki csapatot. Akkor is negyedik meccset nyerték meg a piros-feketék a vasi fővárosban.

A szolnokiak keretéből Kovács Péter, Rudner Gábor és Taiwo Samuel maradt meg hírmondónak, az utóbbi két fiú azonban nem jutott szóhoz a döntő mérkőzésein.

Falco három évvel ezelőtti keretéből Dancsecs András, Perl Zoltán és Váradi Benedek most is sárga-feketéket erősíti, az utóbbi két kosárlabdázó ma is alapembernek számít soraikban. Nem felejtve az idei évadot, az alapszakaszban előbb Szombathelyen 80–75-re, majd a Tiszaligetben 77–75-re nyert az Olaj. A Magyar Kupa budapesti elődöntője viszont a Falco 84–63-as sikerével ért véget, sőt a DEAC elleni finálét is megnyerték a szombathelyiek.

A bajnoki döntő azonban már kávéház, ráadásul ezeket a meccseket már szurkolók előtt fogják játszani mindkét csarnokban. Erről is beszélt Gasper Potocnik, az Olaj vezetőedzője a BB1.hu-nak.

– Remélem, hogy szurkolóink úgy támogatnak majd minket, ahogy a múltban már rengetegszer és kétszer az idei szezonban. Az egyetlen dolog, amit megígérhetek az az, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani, csakúgy, mint ahogy azt tettük a szezon során. A Falco minden kétséget kizáróan egy nagyon jó csapat, amely a Bajnokok Ligájára és a bajnoki címre lett felépítve, de ez nem számít, mert megvannak a saját elképzeléseink. Biztos, hogy minden labdáért, minden pozícióért küzdeni fogunk és meglátjuk, hogy ki lesz a jobb a végén.

Az Olaj csapatkapitánya, Kovács Péter nem az első bajnoki döntőjére készül társaival egyetemben. A csupa szív hátvéd 2017-ben még a Falco játékosaként szerepelt a fináléban, ám az Alba Fehérvár jobbnak bizonyult náluk. A következő évadban viszont már Olaj játékosként ünnepelhetett bajnoki sikert, épp Szombathelyen.

– Örökké emlékezetes meccseket játszottunk, gondolom ez most is így lesz

– mondta hírportálunknak Kovács Péter.

– Mint tudjuk jó szerkezetű, rutinos gárda a Falco, négy meghatározó, magyar válogatott játékossal és remek külföldiekkel soraikban. természetesen igyekszünk felkészülni belőlük. Kemény fizikális, feszült hangulatú összecsapásokra számítunk. Az a csapat kerül majd előnybe, amelyik hamarabb megnyugszik.

Egy biztos, nem feltartott kézzel várja a döntőt Kovács Péter (jobbra), illetve társai
Fotó: Láng Róbert

Kérdeztük a csapatkapitányt, hogy hány mérkőzésre számít a fináléban.

– Egyelőre az első találkozó a legfontosabb számunkra, ebben gondolkodunk társaimmal. Egyébiránt mindegy hány mérkőzés vár ránk, az a lényeg, hogy nyerjünk.

A párharc programja

Május 15. (szombat), 18.45: Olajbányász–Falco KC

Május 18. (kedd), 20.15: Falco KC–Olajbányász

Május 21. (péntek), 15.30: Olajbányász–Falco KC

Ha szükséges negyedik vagy ötödik mérkőzés:

Május 24. (hétfő), 20.00: Falco KC–Olajbányász

Május 26. (szerda), 20.00: Olajbányász–Falco KC

Mindegyik mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában