LABDARÚGÁS / GALÉRIÁKKAL

2021.05.30. 12:24

Véget ért a bajnokság, a Törökszentmiklós lett a bajnok

Az utolsó, harmincadik forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén, és ezzel le is zárult a 2020–21-es szezon.

Munkatársainktól

Fotó: Pesti József

ÚJSZÁSZ–FEGYVERNEK 4–0 (3–0)

Újszász, 60 néző. Vezette: Bán János.

Újszász: Kovács (Schumann) – Nagy K., Németh, GAZDAG, VATAI, RÉZSÓ P. (Kaló), Rentler, KEŐ, KONKA, Nagy G., Jánosik (Veréb). Edző: Mérész Zoltán.

Fegyvernek: Fekete (Nagy D.) – NAHÓCZKI, Szabó P., Rézsó Zs., Bohács D. (Kengyel), Karikó, Stalmájer (Dorkó), SZABÓ M., Rézsó K., Csortos (Bohács M.), Balogh (Kóródi). Edző: Balogh Gábor.

Egy szimpatikus csapat ellen könnyű győzelmet arattak a hazaiak jó játékvezetői hármas közreműködése mellett.

Gólszerzők: Konka 2 (21., 22.), Rentler (36.), Gazdag (59.).

Mérész Zoltán: – Győzelmünket a közelmúltban elhunyt Kaló Jenő egyesületi vezető emlékére ajánljuk. Köszönjük támogatóink egész éves segítségét.

Balogh Gábor: – Becsülettel végig küzdöttük az évet igazi sportemberekhez méltóan.

Tudósított: Molnár Illés.

KUNHEGYES–JÁSZFÉNYSZARU 2–1 (0–0)

Kunhegyes, 70 néző. Vezette: Kóródi Ferenc.

Kunhegyes: Kormány – Tyukodi R., Tyukodi A., Rózsa (Balogh), Csörögi, Kocsis, MESTER, SOÓS, Fábián (Faragó), Sztojka (HÁZI), IMRE. Edző: Faragó Attila.

Jászfényszaru: KOVÁCS T. – KOVÁCS B., PENCZNER, SZANKU, SZAKALI, BÓTA (SZÍVÓS), BARTALIS, DANCS (LAKATOS), PRÁGA (MOLNÁR), DRÁVUCZ, SZABÓ. Edző: Kemecsi László.

A téli meccshez hasonlóan egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés. Az utóbbi hetekben félelmetes formát mutató vendégek szereztek vezetést, amelyet a Kunhegyes megérdemelten egyenlített ki, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezte. Az eredménnyel mindkét csapat hosszú, de ellentétes előjelű sorozatot zárt le.

Gólszerzők: Tyukodi A. (61.), Kocsis (89.), ill. Szanku (58.).

Kiállítva: Szakali (51.).

Faragó Attila: – Köszönöm a fiúknak, hogy szépítették a befejezést egy nagyon jó Jászfényszaru ellen, azonban van némi hiányérzetem a tavaszi szereplés miatt.

Kemecsi László: – Tíz emberrel is úgy érzem, tudtunk dominálni, de nem is jellemző ránk, hogy visszaálljunk. A fiatalos hév és a rutintalanság okozta a vesztünket.

Tudósított: Szabó György.

KUNSZENTMÁRTON–MEZŐTÚR 1–2 (1–1)

Kunszentmárton, 60 vezette: Szabó József.

Kunszentmárton: Légrádi A. (Nuskov) – Varga M., LENGYEL, RÁCZ (Kardos), KÉZSMÁRKI, SZABADOS, Határ, Oberna, Sütő (Kiss), Légrádi P., Viczián. Edző: Bende Csaba.

Mezőtúr: Török – Dóczi (Farkasinszki), Bontovics, PESTI, Erdősi (Kántor), Bodorik (Lólé), Patkós, FARKAS, Ujlakány, GESZTI (Kis), NAGY. Edző: Erdősi Gyula.

A Molnár Lajos Sporttelepre boruló sötét fellegek alatt egy jól előkészített pályán az első félidőben nem született döntés. A második játékrészben nagy küzdelem alakult ki, amelyből végül a vendégek kerültek ki győztesként.

Gólszerzők: Viczián (23.), ill. Patkós (35.), Erdősi (47.).

Bende Csaba: – Nagy iramú mérkőzésen a csapat teljesítménye megfelelő volt. Köszönöm, hogy összességében a tavaszi mérkőzések alapján mindent megtettek a bennmaradásért, és köszönöm a csapat mellett álló támogatók hozzáállását is.

Erdősi Gyula: – Az első játékrészben borzasztó rossz felfogásban játszottunk, de a második félidőre úgy jöttünk ki az öltözőből, ahogy kell, és meg is nyertük a mérkőzést.

Tudósított: Dobos Péter.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS–JÁNOSHIDA 2–0 (0–0)

Törökszentmiklós, 300 néző. Vezette: Gönczi Pál.

Törökszentmiklós: TÓTH (SZABÓ) – VADAS, KARDOS, DEBRECZENI, KÓRÓDI (FEHÉR), KISS, SZECSEI, HÉDER R. (BÁLINT), KONCZ, ÁGOSTON (KINYIG), GUSZTAFIK (HÉDER A.). Edző: Kinyik György.

Jánoshida: Farkas – Kis, Kobela (Varga), Pataki (Darók), TÚRÓCZI, KÓNYA, Antal, Suki, ZOMBORI, Sárközi, Eszes. Edző: Arany László.

A hazaiak támadólag léptek fel, a vendégek viszont a védekezésre összpontosítottak, és nehezen is lehetett feltörni a védelmüket. A törökszentmiklósiak több lehetőséget is kidolgoztak, de vagy mellé ment a lövés vagy a kapust találták telibe. A második félidőben ugyanott folytatta a hazai gárda, ahol az első félidőben abbahagyta, támadott, de veszélyesebben, és ekkor már látható volt, hogy nem sokáig fogja bírni a vendég csapat a miklósiak nyomását, és a 61. percben ez meg is tört. Debreczeni Milán góljával egy–nullás vezetésre tettek szert a hazaiak, majd az utolsó hajrában újabb gólt szerzett Debreczeni, így a Törökszentmiklós kettő–nullás arányban megérdemelten, nagy fölényben játszva hozták a találkozót. A mérkőzés végén nagy ünneplést rendezett a hazai gárda.

Az 1986/87-ben bajnokságot nyert miklósi csapat gratulált a frissebb bajnokcsapatnak, mivel utoljára harmincnégy éve nyert a Törökszentmiklós. Ezt a fiatal bajnokcsapat játékosai viszonozták, és jó egészséget kívántak a régi bajnok csapat játékosainak, vezetőinek.

Gólszerzők: Debreczeni 2 (61., 92.).

Kinyik György: – Szeretném megköszönni a vezetők, játékosok egész éves munkáját. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen nagy sikert értünk el a bajnoki cím megnyerésével. A szombati ünnepséget is köszönjük, a rossz idő ellenére kilátogatott szurkolóinknak is.

Arany László: – Amiért jöttünk, teljesítettük. Megnehezítettük a bajnokcsapat dolgát. Gratulálunk a Törökszentmiklósnak a bajnoki cím megnyeréséhez, és sok sikert kívánunk a selejtezőhöz, illetve az NB III.-as bajnoksághoz!

Tudósított: Nagy Kálmán.

SZAJOL–TÓSZEG 1–1 (1–1)

Szajol, 100 néző. Vezette: Kiss Attila.

Szajol: Csúri B. – Dalmadi, KISS, KACSKÓ (Csősz), Benedek, Donkó (Csúri M.), Felföldi (Juhász), Fülöp (Harcsa), Csernus (Csajbók), SÁRKÁNY, Bezzeg. Edző: Fülöp Ádám.

Tószeg: Gyurkó (Nagyistván) – BÁBA, Mészáros (Tárnai), PONGRÁCZ (Vágó), Izsold, Kiss, Lucza (Dankovics), Tóth, Boldizsár (Héja), Urbán-Szabó, SZABÓ. Edző: Viola Kálmán.

A mérkőzésen hatalmas mezőnymunka folyt, amelyben egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon.

Gólszerzők: Dalmadi (46.), ill. Izsold (44. – tizenegyesből).

Kiállítva: Tóth (50.).

Fülöp Ádám: – Helyzetek nélküli mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Viola Kálmán: – Tét nélküli találkozón ahhoz képest elég éles mérkőzést játszottunk, de igazságos döntetlen született.

Tudósított: Hamar Tünde.

KARCAG–TISZAFÖLDVÁR 1–1 (1–0)

Karcag, 120 néző. Vezette: Nagy Zoltán.

Karcag: Fekete – Lázók, KOVÁCS R., Ballók (Oros), Szentannai, Katona, Nagy, SZENTMIKLÓSI, Domokos, Balajti (Tóth), Kelemen (Kapitár). Edző: Orosz István.

Tiszaföldvár: Gerhát – HEGEDŰS, Bódai, Kovács T., Ábel (Pataki), Medvegy, SIPOS, Szőke, KRISKA, Kis, BALLA. Megbízott edző: Sonkoly Lajos.

Egy perces gyászszünettel indult a mérkőzés, utána pedig a vendég csapat vezetői külön köszöntötték Hegedűs Ferencet, akinek ez volt a háromszázadik tiszaföldvári mérkőzése. Ellentétes félidők után a második játékrész derekán már jobbára a vendég csapat játéka dominált, így sikerült egyenlíteniük , de a győzelmet nem tudták megszerezni.

Gólszerzők: Szentmiklósi (14.), ill. Kovács T. (70.).

Orosz István: – A második félidő elején eldönthettük volna a mérkőzést, de sajnos az előre való játékunk nem volt eléggé pontos.

Sonkoly Lajos: – Egy küzdelmes mérkőzésen mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei. A második félidei játékunk alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Tudósított: Bosnyák Imre.

MARTFŰ–KISÚJSZÁLLÁS

A mérkőzés elmaradt, mert a Kisújszállás létszámhiány miatt nem tudott kiállni.

A bajnokság végeredménye

1. Törökszentmiklós 22 4 2 84–23 70

2. Tószeg 19 6 3 59–24 63

3. Tiszaföldvár 18 5 5 93–30 59

4. Karcag 13 12 3 71–29 51

5. Martfű 15 4 9 48–33 49

6. Jászárokszállás 14 6 8 53–34 48

7. Mezőtúr 13 7 8 51–34 46

8. Újszász 13 6 9 49–38 45

9. Jászfényszaru 10 6 12 56–38 36

10. Kunhegyes 9 6 13 38–61 33

11. Jánoshida 6 5 17 34–70 23

12. Szajol 5 6 17 31–60 21

13. Kisújszállás 5 5 18 34–88 20

14. Kunszentmárton 5 1 22 36–80 16

15. Fegyvernek 1 5 22 28–123 8

Így zártak a mesterlövészek

21 GÓLOS: Kovács Tamás (Törökszentmiklós)

17 GÓLOS: Izsold Dániel (Tószeg)

15 GÓLOS: Szanku Kristóf (Jászfényszaru), Szentmiklósi Dániel (Kisújszállás)

14 GÓLOS: Ábel Péter (Tiszaföldvár), Gusztafik Péter (Törökszentmiklós), Pesti Zoltán (Mezőtúr)

13 GÓLOS: Rentler Milán (Újszász)

12 GÓLOS: Kriska Norbert (Újszász), Székely Dávid (Martfű)

11 GÓLOS: Buru Zoltán (Törökszentmiklós), Oros Péter (Kisújszállás), Urbán-Szabó Viktor (Tószeg)

10 GÓLOS: Kanalas Zsolt (Jánoshida)

9 GÓLOS: Héja Dávid (Tószeg), Katona Tibor (Karcag), Konka Tamás (Újszász)

8 GÓLOS: Ballók Bence (Karcag), Draskóczi Péter (Mezőtúr), Hevesi-Tóth Tamás (Martfű), Polák Gergő (Martfű), Szakali Zsombor (Jászfényszaru)

7 GÓLOS: Balla Dávid (Kisújszállás), Bódai Nándor (Tiszaföldvár), Debreczeni Milán (Törökszentmiklós), Erdősi Gyula (Mezőtúr), Gazdag Gyula (Újszász), Gyarmati Alex (Kisújszállás), Hajdu Zsolt (Karcag), Határ Csaba (Kunszentmárton), Kapitár Miklós (Karcag), Kormos László (Mezőtúr), Mester Máté (Kunhegyes), Sárkány Attila (Szajol), Szecsei Péter (Törökszentmiklós)

6 GÓLOS: Balla Zalán (Tiszaföldvár), Borgulya Tamás (Tiszaföldvár), Csikós Tamás (Jászárokszállás), Faragó Attila (Kunhegyes), Hájos Norbert (Jászárokszállás), Kocsis Tamás (Kunhegyes), Nagy Csongor (Törökszentmiklós), Nagy Ferenc (Jászárokszállás), Suki Lajos (Jánoshida), Szabó Tamás (Jászárokszállás), Szőke József (Martfű), Tóth Roland (Karcag), Tóth Zoltán (Tószeg), Viczián Ferenc (Kunszentmárton)

5 GÓLOS: Ágoston Kristóf (Törökszentmiklós), Antal Gábor (Jánoshida), Csőke Imre (Fegyvernek), Csörögi Csaba (Kunhegyes), Kardos Norbert (Törökszentmiklós), Nagy Gábor (Újszász), Németh Tamás (Újszász), Rupa Róbert (Fegyvernek), Szabó Ádám (Jászárokszállás)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában