Atlétika

2021.08.18. 07:01

Aranyéremmel távozhatott a brnói versenyről Keszthelyi Luca

A válogatottviadalon a magyarok mellett a cseh, a lengyel és a szlovák csapat vett részt.

Varga Csaba

A Szolnoki SC-SI atlétája, Keszthelyi Luca az éremosztást követően edzőivel, Ecseki Tiborral (balra) és Keszthelyi Ferenccel

Forrás: Beküldött fotó

Az U18-as atléták számára a járványhelyzet miatt az idén nem rendeznek világeseményt, a nemzetközi bizonyításra a múlt hétvégi csehországi válogatottviadal adott lehetőséget. A versenyt eredetileg Hodonínban rendezték volna, június végén azonban tornádó rongálta meg a város stadionját, így Brno vállalta magára a házigazda szerepét.

A válogatottviadalon a magyarok mellett a cseh, a lengyel és a szlovák csapat vett részt. Országonként két atléta indulhatott a megméretésen, így igen népes küldöttségek érkeztek Morvaország fővárosába.

Jó hír, hogy nem kevesebb mint tizenegy aranyéremmel zárta a magyar együttes a válogatottviadalt. A megméretésen a mieink között szerepelt a Szolnoki Sportcentrum-SI két tehetséges fiatalja, Keszthelyi Luca és Kocsis Luca. Közülük a 16 esztendős Keszthelyi Luca 178 cm-es eredményével megnyerte a magasugrást.

Keszthelyi Ferenc és Ecseki Tibor tanítványa mindegyik magasságot elsőre vitte, a 183 cm-rel, ami egyéni csúcs lett volna, már nem bírt. Varga Ádám tanítványa, a sprinter Kocsis Luca ezúttal 100 méteres síkfutásban rajtolt, 12,2 másodperces időeredményével a harmadik helyet szerezte meg.

A brnói utánpótlás-seregszemlén a 11 arany mellett további 17 érmet szereztek a magyar fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában