megye I. / galériával / frissítve

2021.08.29. 07:57

Fordított a Martfű, otthonában kapott ki a Kunszentmárton

A második forduló mérkőzéseivel folytatódtak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei a hétvégén.

Munkatársainktól

Fotó: Pesti József

MARTFŰ–TÓSZEG 2–1 (0–0)

Martfű, 200 néző. Vezette: Szabó József.

Martfű: Szabó G. – NAGY F., Sindel (Márkus), SZÉKELY, Kóródi, Bencsik (Lengyel), Vadas, KARDOS, Ladányi (Zsombik), HEVESI-TÓTH, Melis (Péntek). Edző: Papp Erik.

Tószeg: NAGYISTVÁN – BOLDIZSÁR, HÉJA (BARANYI), VERÉB, BÁBA, SZABÓ A., PONGRÁCZ, URBÁN-SZABÓ, NAGY G., GAZDAG, LUCZA (MONOKI). Edző: Viola Kálmán.

Döntetlen szagú mérkőzésen az utolsó tíz percben a jobban akaró hazaiaknak sikerült megfordítaniuk a mérkőzést egy masszívan védekező Tószeg ellen.

Gólszerzők: Márkus (91.), Hevesi-Tóth (93. – tizenegyesből), ill. Urbán-Szabó (60.).

Kiállítva: Szabó A. (92.).

Papp Erik: – Az utolsó percig küzdve sikerült megfordítanunk egy nagyon nehéz mérkőzést korrekt játékvezetés mellett.

Viola Kálmán: – A mai mérkőzésre győztes meccsként tekintek. Nagyon sokat tettünk érte. Az utolsó öt perccel nem nekünk kell elszámolni.

Tudósított: Papp Erik.

KUNSZENTMÁRTON–MEZŐTÚR 2–5 (2–5)

Kunszentmárton, 70 néző. Vezette: Rajcsányi Sándor.

Kunszentmárton: Légrádi A. (Varga Z.) – HATÁR, Panyik N. (Kis), Kézsmárki, Szelindi, Kiss, SZABADOS, Rácz, OBERNA, Légrádi P., Bárány (Panyik Z.). Edző: Janiga László.

Mezőtúr: Török – Ujlakány, Jónás, PESTI, ERDŐSI (Bontovics), Kántor (Szikora), NAGY, GESZTI, Nico Boss, Rab (Bodorik), Kormos (Kis). Edző: Erdősi Gyula.

A második játékrészre feljavult a hazai csapat védelme, de ez kevés volt a sikerhez. Az eredményt nézve ennyivel jobb volt a vendég csapat.

Gólszerzők: Szabados (12.), Határ (45.), ill. Erdősi 2 (5., 18.), Pesti 2 (10., 20.), Nagy (13.).

Janiga László: – Egy félidőnyi előny elég volt az ellenfélnek a győzelemhez.

Erdősi Gyula: – Parádés harminc percet produkált a csapat, utána viszont belealudtunk a mérkőzésbe. A második játékrészt pedig felejtsük el.

Tudósított: Dobos Péter.

JÁSZFÉNYSZARU–JVSE-ROSENBERGER 1–1 (0–0)

Jászfényszaru, 150 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Jászfényszaru: Kovács T. – Lakatos (SZÍVÓS), Tóth L., Penczner V., NÉMETH, Bóta, BARTALIS, Vaszicsku (Kovács B.), Prága (Péter), PENCZNER L., Drávucz. Edző: Kemecsi László.

Jászárokszállás: BOTOS – SZEPES, KORSÓS, NAGY, KASZAB Á., SZŐKE (HÁJOS), KASZAB L. (FORGÓ), BORDÁS, CZUCZOR, SZABÓ Á. (VÁRADI), SZABÓ T. Edző: Papp Tamás.

A hazai csapat óriási nyomást helyezett a vendégekre, akik csak a védekezésre és talán a kontrára próbáltak berendezkedni. Felbillent a pálya, de a helyzetek kimaradtak. A második félidőben is jobbára a hazaiak akarata érvényesült, de az egyetlen kaput eltaláló lövésből sikerült megszerezni az egy pontot a vendégeknek.

Gólszerzők: Bóta (68.), ill. Szabó Á. (70.).

Kemecsi László: – Nagy különbség volt a két csapat között, ami sajnos gólokban nem tudott megmutatkozni. Az ellenfél szerencsével vitt el tőlünk egy pontot, de ennek ellenére is gratulálok a csapatomnak.

Papp Tamás: – Minden elismerés megilleti a csapatomat. A mai mérkőzésből kihoztuk a maximumot.

Tudósított: Kemecsi László.

KUNHEGYES–TISZAPÜSPÖKI 2–1 (0–1)

Kunhegyes, 100 néző. Vezette: Kóródi Ferenc.

Kunhegyes: Kormány – SZŐKE, Tyukodi, Pékó (Faragó), Mester, Szabó, KOCSIS (Kis), Csörögi, Fábián (Sztojka), BALAJTI (Rózsa), VITÁLIS (Kovács). Edző: Faragó Attila.

Tiszapüspöki: PÓCS – id. Pintér István, KADA, Ferge, MEDGYESSY, Angyal, Szedlák, Polyák (Nagy), FEKETE, Lukács (Farkas), Erdei (Lengyel, Matúz). Edző: Lukács Kálmán.

A mérkőzésen a tucatnyi kihagyott gólhelyzet, valamint az elrontott tizenegyes után csak a hosszabbításban tudta megszerezni a Kunhegyes a győztes gólt.

Gólszerzők: Tyukodi (53. – tizenegyesből), Kocsis (91.), ill. Szedlák (25.).

Kiállítva: Pócs (85.).

Faragó Attila: – Helyzetek sokaságát és tizenegyest is hibáztunk, így megteremtettük a lehetőséget a lelkes Tiszapüspökinek a pontszerzésre. El kell ismernem, a végén szerencsénk volt.

Lukács Kálmán: – Úgy érzem, egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak. A két tizenegyes és a kiállítás ellenére rászolgáltunk volna az egyik pontra. Gratulálok a Kunhegyesnek!

Tudósított: Szabó György.

ÚJSZÁSZ–JÁNOSHIDA 3–0 (1–0)

Újszász, 60 néző. Vezette: Nagy Zoltán.

Újszász: Schumann – NAGY, Bezzeg, Németh, VATAI, Rentler, Hegedűs, Keő, KONKA, Kaló (Farkas), Mihók (id. Szokolai János, ifj, Szokolai János). Edző: Mérész Zoltán.

Jánoshida: Klemenc – Eszes E., Kobela (Baté), Homojovszki, Túróczi, Suki, Kanalas (Eszes M.), Zombori, Farkas I., Sárközi, Kónya (Füleki). Edző: Arany László.

A mostoha időjárási körülmények között lejátszott mérkőzésen ha a hazai csapat az első húsz percben kihasználja a helyzeteit, nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem.

Gólszerzők: Rentler (27.), Vatai (60.), Németh (82.).

Mérész Zoltán: – Mivel az elején nem sikerült a helyzeteket kihasználni, így egy picit nehézzé tettük a mérkőzés végkimenetelét a mezőnyben jól adogató Jánoshida ellen.

Arany László: – Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője azt mondta, hogy óvodás gólokat kapott a csapata. Ezt én is elmondhatom magunkról. A hazaiak jobban alkalmazkodtak a külső körülményekhez, így megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Tudósított: Molnár Illés.

TISZAFÖLDVÁR–RÁKÓCZIFALVA 2–0 (0–0)

Tiszaföldvár, 250 néző. Vezette: Czékus Sándor.

Tiszaföldvár: Gerhát – BORGULYA, Bódai (Márkus), Kovács (Szűcs), Huszka, Patócs (Pácsa), Sipos (Gonda), Szőke, KRISKA, PATAKI, BALLA. Szakmai igazgató: Rétes Pál.

Rákóczifalva: KISS – SZAKALI, Kecskés, Major (Bojtok B.), Trecskó (Gáspár), SZOKOLAI (Szécsi), Kómár, TELKES-TÓTH, Varga (Bojtok T.), SUSA, GYŐR. Edző: Ruskó Zsolt.

Egy igazán kemény mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. Mindkét csapat felkészült az ellenfélből. A kőkemény összecsapásokról és a fegyelmezett megoldásokról szólt az egész találkozó. A 71. percben egy mélységi labdára a frissen berobbanó Pácsa Zoltán érkezett, és a kapus mellett elgurított labdával megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A vendégek ezután próbáltak kiegyenlíteni, amelynek következtében a kinyíló védelmet könnyebben játszották át a földvári fiatalok. Egy remek passzjátékot követően megszerezték a győzelmet erő második találatot.

Gólszerzők: Pácsa (71.), Sipos (78.).

Rétes Pál: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen aktuális ellenfelünk egy fegyelmezett játékot tud produkálni. Tudtuk, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat, amelyet mi saját magunknak is megtettünk. Bár nagyon sok helyzetet sikerült kidolgozni az első félidőben, amelyet a fordulás után is sikerült folytatni. Az külön örömteli, hogy a gólszerzőnk egy perccel a pályára küldése után szerezte meg a vezetést.

Ruskó Zsolt: – Büszke vagyok a csapatomra. Hetven percen keresztül egyenrangú ellenfelei voltunk a tiszaföldvári csapatnak. Tudtuk, mit várhatunk a vendéglátónktól, és azt is kaptuk. Egy-két lehetőségünk volt a gólszerzésre. Elégedett vagyok a csapatom játékával és hozzáállásával, amely a későbbiekben, a hozzánk hasonló erőt képviselő ellenfelek ellen előnyünkre fog válni.

Tudósított: Pápai Mihály.

KARCAG–KISÚJSZÁLLÁS

A találkozót elhalasztották, mert a Karcag kupameccset játszott vasárnap. A csapatok szeptember 8-án 16 órakor játsszák le a mérkőzést.

Így állnak most a mesterlövészek

4 GÓLOS: Szentmiklósi Dániel (Karcag)

3 GÓLOS: Bóta Márton (Jászfényszaru), Pesti Zoltán (Mezőtúr), Urbán-Szabó Viktor (Tószeg)

2 GÓLOS: Balla Zalán (Tiszaföldvár), Erdősi Gyula (Mezőtúr), Hevesi-Tóth Tamás (Martfű), Kocsis Tamás (Kunhegyes), Kovács Tamás (Tiszaföldvár), Kriska Norbert (Tiszaföldvár), Pácsa Zoltán (Tiszaföldvár)

1 GÓLOS: Bába Tibor (Tószeg), Bódai Nándor (Tiszaföldvár), Eszes Erik (Jánoshida), Hajdu Zsolt (Karcag), Határ Attila (Kunszentmárton), Huszka Milán (Tiszaföldvár), Kanalas Zsolt (Jánoshida), Ladányi Dániel (Martfű), Lakatos Máté (Jászfényszaru), Márkus Zsolt (Martfű), Nagy Csongor (Mezőtúr), Németh Tamás (Újszász), Oros Péter (Kisújszállás), Penczner László (Jászfényszaru), Rédei Ádám (Jászárokszállás), Rentler Milán (Újszász), Sipos Márk (Tiszaföldvár), Szabados Sándor (Kunszentmárton), Szabó Ádám (Jászárokszállás), Szedlák Zoltán (Tiszapüspöki), Szőke Ármin (Tiszaföldvár), Tóth Roland (Jánoshida), Tyukodi Roland (Kunhegyes), Vatai Nándor (Újszász).

A megyei I. osztály állása

Fotó: adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában