EVEZÉS

2021.08.26. 07:01

Kiválóan szerepeltek a szolnoki evezősök

Még javában tart a versenyévad, a Szolnoki Sport­centrum-Sportiskola evezősei máris ünnepeltek, volt mit, hiszen versenyzőik ismét letették névjegyüket a nemzetközi vizeken.

Varga Csaba

Jogos Volter Réka (balra) és Kovács Eszter öröme

Forrás: Szolsport

Három komoly európai regattán indultak a szolnoki fiatalok az elmúlt hetekben, az Olimpiai Reménységek Versenyén, a csehországi Trebonban, a Jeunesse-kupa linzi megmérettetésén, valamint a Plovdivban megrendezett ifjúsági világbajnokságon.

A sportiskolás evezősök három nagy nemzetközi sereg­szemlén három arany-, négy ezüstérmet és számtalan ér­tékes helyezést szereztek. Rózsa József, a Szolnoki Sport­centrum-Sportiskola ügyvezető igazgatója a napokban egy kedves ünnepség keretében köszöntötte a versenyzőket és felkészítő edzőiket.

Az igazgató kiemelte, hogy hatalmas örömet jelentett mindenki számára az a pillanat, amikor értesültek az eredményekről, melyeknek kimagasló értéke van, nemcsak a sportiskola, hanem Szolnok is méltán lehet büszke fiatal sportolóira, olimpiai reménységeire. Természetesen a sportvezető köszöntötte a fiatalok edzőit, Purucki Ferencet és Rácz Milánt, valamint a szülőket is.

Molnár Dezső, a Magyar Evezős Szövetség szövetségi kapitánya, a szolnoki Tisza Evezős Egylet elnöke nyilatkozott lapunknak: – Elégedettek lehetünk, mert fiataljaink nagyszerűen szerepeltek a különböző versenyeken, jó hírét keltették a magyar és a szolnoki evezésnek is. Ráadásul többen az idősebbek között is megállták a helyüket. Mindannyian sokat dolgoztak a sikerekért, igazán szép jövő előtt állnak.

Jogos Volter Réka (balra) és Kovács Eszter öröme
Fotó: Szolsport

A sportág mostani legjobbjai, felnőtt világ- és Európa-bajnokok, olimpiai indulók, mint Simon Béla és Juhász Adrián, valamint az Eb-győztes Furkó Kálmán augusztus elsejétől a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola sorait erősítik. Mint tudjuk, mindhárman szolnoki nevelésűek, Simon és Juhász az elmúlt években a Pénzügyőr SE színeiben versenyzett, míg Furkó Kálmán a Tisza Evezős Egyletből igazol a Sportcentrumhoz.

Három komoly európai regattán indultak a szolnoki fiatalok az elmúlt hetekben
Fotó: Szolsport

A sportiskolás versenyzők eredményei

Pádár Luca 8. hely – ifjúsági világbajnokságon négypárban. 1. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén egypárban.

Kovács Eszter két 1. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén kétpárban és nyolcas hajóban.

Drávucz Máté 14. hely – ifjúsági világbajnokságon négy­párban.

Volter Réka 2. hely – Jeunesse-kupán kormányos négyesben

Ferencz Panna 2. hely – Jeunesse-kupán kormányos négyesben

Kalmár Áron 2. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén kormányos nélküli négyesben.

Mészáros Levente 2. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén kormányos nélküli négyesben.

Pálmai Ágoston 4. hely – Olimpiai Reménységek Versenyén egypárban

Lajkovics Rebeka 6. hely – Jeunesse-kupán kormányos nélküli kettesben.

Romsics Lili 6. hely – Jeunesse-kupán kormányos nélküli kettesben.

Szabó Márton távozna

Nem ünneprontás, de hírportálunk úgy tudja, hogy a Tisza Evezős Egylet nevelése, az elmúlt év legjobb férfi evezősének választott Szabó Márton az MTK Budapest színeiben képzeli el a jövőjét. Molnár Dezső azt mondta, hogy Szabó Márton valóban bejelentette, hogy távozni kíván a szolnoki csapatból, de a fővárosi klub még nem kereste őket az átigazolással kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában