triatlon

2021.08.04. 06:59

Kőkemény versenyen szerepeltek a martfűiek

A napokban rendezték meg a juniorok nyílt triatlon Európa-kupáját Tiszaújvárosban.

Sebestyén János

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az 500 méter úszásból, 12 kilométer kerékpározásból és 3,3 kilométer futásból álló kétnapos eseményen a Martfűi Úszó és Triatlon Klub hat sportolója is szerepelt. A nívós viadalon a nők és a férfiak mezőnyében is számos európai ország triatlonosa versenyzett, melyen az első napon három-három elődöntőt (futamot) tartottak, majd a legjobbak másnap már a döntőben versengtek.

A női mezőnyben az első futamon Kiss Anna a 20. helyen ért célba, míg a martfűi klub másik sportolónője, a 16 éves Deák Boglárka a második körben ért el azonos helyezést, ami nem volt elegendő a döntőbe jutásukhoz.

A férfiaknál az első futamon Pápai Balázs a 15. pozícióban zárt, míg a csupán 16 esztendős Csüllög Marcell a 21. helyet szerezte meg, ami kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Nem sikerült a harmadik körben érdekelt Pápai Péternek sem a fináléba kerülés, miután a 18. helyen fejezte be a versenyt futamában.

A döntőbe a martfűi indulók közül Tóth Zalán kvalifikálta magát, ahol remek teljesítménnyel az elődöntőhöz hasonlóan a 16. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában