LABDARÚGÁS / megye I.

2021.08.27. 07:00

Taktikus csata várható a Martfű és Tószeg mérkőzésén

Szombaton a megyei első osztály második fordulójában a jó erőkből álló Martfű hazai környezetben fogadja a tavalyi ezüstérmes Tószeg gárdáját, és játszik várhatóan izgalmas mérkőzést.

Sebestyén János

Szombat, 17.00

Martfű (6.)–Tószeg (5.)

Az új igazolásaival alaposan megerősödő Martfű otthonába látogat a tavalyi idényben második helyen végző Tószeg. Az előző fordulóban mindkét gárda nyert, a martfűiek a Szajol vendégeként győzedelmeskedtek 2–0-ra, míg a Tószeg a Kunszentmártont verte otthon (3–1). A szombati mérkőzés érdekessége, hogy a héten már másodszor csapnak össze a felek, hiszen a szerdai kupafordulóban is egymással küzdöttek a továbbjutásért. A 2–2-es találkozót végül tizenegyesrúgásokkal a Tószeg nyerte.

A martfűi legénység az utóbbi évek legjobb alapozásán van túl, ráadásul az átigazolási szezonban is igen aktív volt, a törökszentmiklósi bajnokcsapatból, illetve Mezőtúrról is sikerült igazolni játékosokat. A jelenlegi 18-as keretükben 13 martfűi kötődésű focista található, ami fontos szempont volt a keret kialakításánál. Ellenfelüknek, a Tószegnek sikerült az amúgy is erős keretét továbbfejleszteni, hiszen Újszászról érkeztek hozzájuk páran. Az évek óta szisztematikusan építkező együttes jó felkészülést tudhat maga mögött, így magabiztosan várhatja a meccset, ami minden bizonnyal nagy taktikai csatát hoz majd.

Mesterszemmel

Papp Erik, a Martfű edzője: – Leszűrtük a kupameccs tanulságait, de a hétvégi bajnoki egészen más lesz. Több játékosunkat pihentettük a találkozóra, viszont Szőke József eltiltását tölti, ezért rá nem számíthatok, valamint sérülés miatt Szabó Tamás játéka kérdéses. Ahogy ilyenkor lenni szokott, pár játékos a nyári szabadságát tölti, de azt gondolom, győzelmi esélyekkel lépünk pályára szombaton.

Viola Kálmán, a Tószeg edzője: – A kupamérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket, örülök a győzelemnek, de szerintem egyik csapatot sem fogja befolyásolni. Tudjuk, hogy a Martfű kerete átalakult a tavalyihoz képest, de hozzánk is érkeztek új játékosok, ezért egy jó iramú, izgalmas mérkőzést várok.

További párosítások

Szombat: Kunszentmárton–Mezőtúr, Jászfényszaru–Jászárokszállás, Kunhegyes–Tiszapüspöki, 17.00.

Vasárnap: Újszász–Jánoshida, Tiszaföldvár–Rákóczifalva, 17.00.

Szabadnapos: Szajol.

Elhalasztva: Karcag–Kisújszállás (09. 08., 16.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában