Kézilabda

2021.12.07. 10:26

A Székács csapata telel az élen

Az NB II.-es kézilabda bajnokságban a 10. forduló mérkőzéseit rendezték meg.

Varga Csaba

Végig hatalmas csata folyt a Székács–Mezőtúr bajnoki rangadón

Forrás: Miklós TV

Az éllovas Székács KE, hazai pályán fogadta a második helyen tanyázó Mezőtúri AFC-t.

A házigazda gyors gólokkal, könnyedén szerzett vezetést és hamar hat gólos előnyt épített ki. A tizenharmadik percre a mezőtúriak edzőjének, Boda Péternek el kellett használnia második időkérését is, ám változást ez sem hozott, a hazaiak tartották előnyüket. A félidő végére azonban a székácsosok lendülete alábbhagyott, gyors labdaszerzésekből a vendégek szépítettek, 16-14-es állásnál mehettek a csapatok a szünetre.

A második játékrészt is a Szloska-legénység kezdte jobban, öt gólra duzzasztották előnyüket. Vendég oldalról Lipták védéseinek köszönhetően a 45. percben már az egyenlítésért támadhattak a mezőtúriak. A kiélezett végjátékra, a derekasan küzdő vendégek azonban elfogytak, így a törökszentmiklósi legénység 27–25-re behúzta a megyei rangadót, és továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

Végig hatalmas csata folyt a Székács–Mezőtúr bajnoki rangadón

Forrás: Miklós TV

– Az elején belealudtunk a meccsbe. A folytatásban azonban nagy küzdelem árán visszajöttünk a mérkőzésbe. Mindez sok energiánkat felemésztette, egészen az utolsó percig volt esélyünk a pontszerzésre, ám a végén a kulcs szituációkban egyéni hibák eldöntötték a meccset – mondta Boda Péter, a mezőtúriak edzője.

A Székács trénere, Szloska Krisztián pedig ekképp nyilatkozott: – A mérkőzésen ugyan kisebb hullámvölgyekkel, de a mi csapatunk dominált. Végig higgadtak maradtunk, még akkor is, amikor egy gólra feljött a Mezőtúr. Elismerés jár a fiúk az őszi teljesítményéért.

Törökszentmiklósi Székács KE–Mezőtúri AFC-Syngenta 27–25 (16–14)

Törökszentmiklós, 100 néző. Vezette: Horváth Z., Simó

Székács KE: Varga I. – Berkes 6, Csanádi 4, Dócs 7, Szöllősi B. 4, Holló 5, Sütő. Csere: Rizinger (kapus), Kapás, Szollár 1, Pásztor G., Nyikos. Edző: Szloska Krisztián.

Mezőtúr: Lipták 1 – Soós, Sütő 6, Dénes 6, Andriko, Zalai 3, Zvolenszki 4 Csere: Czikó (kapus) Kocsor, Kovács T., Nyeső, Papp 3, Sárosi, Schnetter, Tusjak 2, Sárosi. Edző: Boda Péter.

Szolnoki KCSE–Köröstarcsa KS 31–30 (15–17)

Órási csatát vívtak a felek, szinte végig fej fej mellett haladtak. Öt perccel a vége előtt még egy góllal vezettek a vendégek. A végjátékban azonban a 11 gólt jegyző Csibrány Márk és Mészáros Gábor találatával fordított, és nyert a szolnoki csapat.

Újkígyósi SE–Kuszentmárton KSK 25–22 (11–13)

Mintegy 45 percig jól játszottak a kunszentiek, akik vezettek is. Az utolsó negyedórában azonban a kiesés ellen küzdő hazaiak, a maguk javára fordították a meccset és némi szerencsével meg is szerezték a győzelmet.

Kondorosi KK–Túrkevei VSE 43–36 (24–18)

Negyed óra játék után öt gólos előnyt építettek fel a hazaiak, amit a folytatásban tovább növeltek és magabiztosan nyertek.

A bajnokság állása: 1. Törökszentmiklósi Székács KE 21 pont, 2. Mezőtúri AFC 16, 3. Makó 14, ...5. Szolnoki KCSE 10, ...7. Kunszentmárton 10, ...12. Túrkeve 0 pont

Orosházi NKC U23–Mezőtúri AFC 36–18 (16–10)

A női NB II. Délkeleti csoportjában az első negyed órában még tartotta a lépést vendéglátójával a mezőtúri együttes. A szünet után viszont tovább nyílt az olló, és kiütéses győzelmet arattak az orosházi fiatalok. Ezzel a 11. helyen zárták az őszi szezont a mezőtúri hölgyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában