Sporttalálkozó

2022.02.27. 15:30

A csúzlizást népszerűsítették Örményesen

Idén is megrendezték a „CSÚZLIMÁNIA“ elnevezésű sporttalálkozót, melyet Magyarország legnagyobb csúzlisporttal foglalkozó csapata hozott létre. A szervezők az örményesi Glaser Kastélyt választották helyszínül, ahol a csúzlik kipróbálása mellett chilis finomsággal is készültek.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

A felvidéki Beke Péter, Magyarország legnagyobb csúzlisporttal foglalkozó csapatának elnöke 2019-ben Csehországban egy nemzetközi csúzli bajnokságon amatőr kategóriában harmadik helyezést ért el. Az egyesület elnökeként hírportálunknak elmesélte, hogyan jött az ötlet a sportág népszerűsítését illetően.

Beke Péter az egyik csúzlit mutatja Fotó: Nagy Balázs

– A két kollégámmal, Dávid Zoltánnal és Karsai Richárddal közösen szerveztük ezt a találkozót – kezdte Beke Péter. – A szegény ember lövő sportjaként titulált csúzlizást akartuk népszerűsíteni. Egy olyan közösséget igyekeztünk kialakítani, ahol a csúzlizni vágyók is megoszthatják élményeiket egymással, ezért első lépésként létrehoztunk a közösségi oldalon egy csoportot, mely ezzel a témával foglalkozik.

Jómagam egy YouTube csatornát is vezetek, ahol a világon fellelhető összes csúzli fajtát ismertetem, illetve tanácsokat adok azoknak, akik komolyabban szeretnék űzni ezt a sportágat. 

– Emellett a találkozók is jó lehetőségként szolgálnak arra, hogy az érdeklődők tájékozódjanak a sportágról.

Az örményesi származású Karsai Richárd, társszervező a sport szépségei mellett a kikapcsolódást is megemlítette.

 

– A mai esemény arra hivatott, hogy akik szeretnek ezzel a hobbival foglalkozni, illetve hasonló gondolkodású emberekkel találkozni, részt vehetnek az alkalmon. A lövöldözés után chilis ebéddel is készültünk a megjelenteknek –  tette hozzá Richárd. – Kimondottan jó hobbinak számít ez a sport azok számára is, akik szeretnének kikapcsolódni és elcsendesedni.

Dávid Zoltán, társszervező hírportálunknak elmondta: fontos, hogy ennek a közösségnek egyetlen tagja se éljen vissza a sportág veszélyeivel, hiszen könnyen kárt okozhatunk magunkban, illetve másokban.

– Figyelünk arra, hogy semmiféle visszaélés ne történjen – magyarázta Beke Péter elnök. – Azonban a csapatunk próbálja ismertetni és megszerettetni a kíváncsiskodókkal a sportágat, így egy ilyen összejövetelen tanácsokkal is szolgálunk az érdeklődőknek. Például egy kezdőnek bátran ajánljuk a frameless eszközt, mely nem egy teljes csúzli, hiszen csak a gumival és az ólomgolyó tartójával van ellátva. A csúzli gyűjtemény folyamatosan növekszik, ugyanis Amerikából, Angliából, Németországból és Csehországból származó lövőeszközt megtalálhatunk már itthon is.

A szervezők hozzátették: a jövőben terveznek még számos találkozót Örményesen, illetve az ország különböző pontjain egyaránt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában