Röplabda

2022.03.05. 13:16

Csak szettgyőzelemre futotta

Az ötödik Szolnok a közvetlenül előtte álló Miskolcot fogadta péntek eset az NB I. alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A tét nagy volt: aki nyer, az a negyedik helyen zárja az alapszakaszt és jogosultságot szerez, hogy az Extraligáért küzdhessen a későbbiekben. A fontos összecsapás végül a vendégcsapat 3:1-es sikerét hozta.

Sebestyén János

Fotó: Kiss János

Jól kezdte a nyitószettet a Tisza-parti együttes, azonban 18:18-as állásnál a miskolciak átvették a vezetést, amit a szoros végjáték végégig meg is őriztek.

A folytatás 13:13-as szettállásig igen hektikus játékot hozott, felváltva vezettek a csapatok, de ezt követően a házigazda koncentrált játékkal elhúzott ellenfelétől és biztosan nyerte a játszmát, mellyel egalizálta a mérkőzést.

A harmadik felvonás elején aztán kisebb előnyre tett szert a szolnoki gárda, azonban a borsodiak fordítani tudtak – és bár a hajrában közelebb zárkózott a hazai csapat – , így újra szettelőnybe kerültek.

A negyedik játszma viszont egyértelmű játékot hozott: a vendégek akaratban és koncentráltságban is felülmúlták a Gulyás-csapatot, s hallatlan magabiztossággal húzták be a szettet és ezáltal a mérkőzést is.

Szolnoki RK–MEAFC-Miskolc 1:3 (–21, 18, –22, –13)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 70 néző. Vezette: Takács Á., Bibók F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában