Galériával frissítve / Labdarúgás - NB II.

2022.03.09. 20:35

Még tizenegyesből sem tudott betalálni a MÁV

Az NB II. 27. fordulójában a sereghajtó Szolnok a Siófokot fogadta. A vendégek a szünet előtt vezetést szereztek, s mivel a hazaiak még a tizenegyest is kihagyták, a Balaton-partiak 1–0-ra nyertek idegenben.

Varga Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Kevés helyzetet láthatott a foghíjas lelátó közönsége az első félidőben, de inkább a Szolnok irányított, ám hiába próbálta megtalálni a rést a vendégvédelmen, mezőnyfölénye meddő volt. A lefújás előtt viszont egy óriási Sipos Zoltán-hiba után megszerezte a vezetést a kivárásra játszó Siófok Kerezsi Zalán révén (0–1).

A folytatásra rendkívüli elánnal jött ki a hazai csapat, nekiestek ellenfelüknek, több lövést is zúdítottak a vendégek kapuja felé. Néha egy-egy Balaton-parti kontra törte meg a kék-fehérek nyomását, ami végül tizenegyessé érett, ám Hleba Tamás lövését kivédte Hutvágner Gergely. A kihagyott büntető teljesen megzavarta a Tisza-partiakat, akik az utolsó húsz percben már nem tudták úgy beszorítani kapujuk elé a Siófokot, mint előtte.

Még a vendégeknek adódtak lehetőségei a végén, ám az eredmény már nem változott. Vereségével a Szolnok még nehezebb helyzetbe került az utolsó helyen.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK 0–1 (0–1)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 200 néző. Vezette: Horváth Tibor (Varga Gábor, Bertalan Dávid)

SZOLNOK: Hegedűs L. – Szabó A., Kovács O., Papp Sz., Lakatos Cs. – Földi M. (Kónya M., 64.), Hleba (Gohér, 76.) – Kurdics, Sipos Z. (Irmes, a szünetben), Tóth L. – Busa (Csörgő, 86.). Vezetőedző: Romanek János

SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Varjas, Deutsch B. – Szakály A., Krausz – Kiss B. (Elek B., 80.), Medgyesi M. (Balogh B., 72.), Kerezsi (Farkas G., 90+2.) – György N. (Horváth P., a szünetben). Vezetőedző: Domján Attila

Gólszerző: Kerezsi (45+1.)

Mesterszemmel:

Romanek János: – Az első félidőben nem úgy játszottunk, mint amelyik csapat bent akar maradni, ráadásul rúgattunk egy gólt a Siófokkal. Mindent feltettünk erre a mérkőzésre, s a második játékrészben már mindent megtettünk, amit lehetett, de még tizenegyesből sem tudtunk betalálni. Egyre nehezebb helyzetben vagyunk, de nem adjuk fel.

Domján Attila: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de készültünk a rengeteg fel- és beívelt labdára, a nagy bedobásokra. Nem volt túl élvezetes találkozó, de örülök, hogy nyertünk, az pedig külön jó hír, hogy Hutvágner Gergely is hozzá tudott tenni a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában