Labdarúgás

2022.07.06. 06:57

Támogatásra várva: elég bizonytalan a Szolnoki MÁV helyzete

Egyelőre nem érkezett pluszforrás, amellyel ki lehetne alakítani a megfelelő keretet a harmadosztályra.

Varga Balázs

A szurkolók továbbra is reménykednek, hogy nem maradnak csapat nélkül a következő szezonban Fotó: Kiss János

Minden szolnoki futballkedvelő jól tudja, hogy a májusban véget ért szezon a Szolnoki MÁV kiesésével zárult a másodosztályból. A Tisza-parti együttes háza tájáról gyakorlatilag semmilyen hír nem érkezett az elmúlt másfél hónapban, csak más klubok bejelentéseiből lehetett megtudni, ki hová igazolt el – a biztos távozók jelenleg tizenegyen vannak, de a számuk tovább fog nőni. Azonban a héten Földi Sándor, a MÁV FC ügyvezetője interjút adott a klub honlapjának, melyben beszél a jelenlegi helyzetről, ami nem tűnik túl rózsásnak.

– Rengeteg pénzügyi önerő, munka és áldozat van az utánpótlásképzésben és működtetésében, valamint a létesítmények kivitelezésében. A felnőttcsapatra már nem igazán jut erőforrás. 

A profi futball állami és önkormányzati támogatás nélkül csak amatőr alapokon folytatódhat Szolnokon

– nyilatkozta Földi Sándor, majd rátért arra is, hogy szponzorokra is nagy szüksége lenne a klubnak. 

– Elengedhetetlen lenne olyan helyi támogatók bevonása, akikkel stabilizálni tudnánk a felnőttlabdarúgás alapjait. A megye és a város érdeke is az lenne, hogy hosszú távon legyen profi labdarúgás a megyében. 

Márpedig a nyilatkozatból úgy tűnik, egyelőre nem érkezett pluszforrás, amellyel ki lehetne alakítani a megfelelő keretet a harmadosztályra, s az elmondottak alapján egyelőre még csak nem is kezd körvonalazódni az együttes. 

– Jó kérdés, a lehető leggyorsabban kellene – válaszolta az ügyvezető arra a kérdésre, hogy mikor lehet konkrétumokat hallani a csapat felől. 

– A versenykiírás alapján július 31-én bajnoki mérkőzést kellene játszani, de hogy kivel és milyen csapattal, az a támogatások mértékétől függ. Bízom a lehető legjobb verzióban. 

Arról sem tudni még, hogy ki irányítja az együttest a következő szezonban, marad-e Ro­manek János, vagy valaki mást kérnek-e fel a feladatra. Ha váltás lesz, az viszont biztosan házon belül történik majd, ugyanis Földi Sándor erről szót ejtett, hogy az edzőkérdést jobban szeretik helyben megoldani. Mindenesetre lassan történnie kell valaminek, mert három és fél hét múlva itt a bajnoki rajt, és jelenleg túl sok a bizonytalanság a klub körül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában