Labdarúgás / Frissítve

2022.09.11. 09:56

Rangadó a tragédia árnyékában: elhunyt csapattársáért is játszott a Mezőtúr

Nemrég még együtt rúgták a labdát a Mezőtúri AFC játékosai azzal a Jónás Bélával, aki múlt hétvégén az égiekhez igazolt. Ilyen előzményekkel mentek fel a mezőtúriak most szombaton a Törökszentmiklós elleni Megyei I.-es bajnokira. Becsületükre váljék: nagyot küzdöttek elhunyt csapattársuk emlékéért.

Rózsa Róbert

"Béci", "3". Sokan viseltek ilyen mezt szombaton a tragikusan elhunyt Jónás Béla tiszteletére

"Kedves Sporttársak! A mai napon belépőjegyszedés nem lesz. Kérjük, hogy a jegy árával, illetve a felajánlott összeggel támogassa a tragikus hirtelenséggel elhunyt Jónás Béla családját!" – ezt a feliratot függesztették ki a kasszánál a hétvégi Mezőtúr–Törökszentmiklós mérkőzésen.

Futótűzként terjedt a napokban a borzalmas hír, amit azóta a mezőtúri klub is megerősített: egykori futballistájuk, Jónás Béla szeptember elején egy kispályás emléktornán játszva rosszul lett és összeesett. A 31 éves, kétgyermekes édesapa életét már a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

Jónás Béla 2016 és 2022 között 161 mérkőzésen lépett pályára a Mezőtúr színeiben, így aligha véletlen, ha a házigazdák játékosai és az edzői stáb is "Béci" feliratú, 3-as számú mezben futott ki a gyepre a Törökszentmiklós ellen, korábbi védőjük tiszteletére.

Jól ismertük Bécit... Sajnos hallottuk...

– mondta a történtekkel kapcsolatos érdeklődésünkre egy hölgy a belépőkapunál, aki ennél többet nem is akart mondani.

Igaza van. Mit is lehetne mondani?!

De még ha a szavak el is fogynak: a túriaknak jelenése volt a Szolnoki úti pályájukon, ahol a tavaly még NB III.-as TFC fogadták. És úgy is álltak a meccshez, amit a helyzet megkövetelt: már az ötödik percben megszerezték a vezetést Pesti Zoltán góljával. A találkozó elején egyébként is a házigazdák akarata érvényesült. Majd egyre inkább a miklósiak vették át az irányítást. Ez az eredményjelzőn is megmutatkozott. Előbb Poczai Roland egyenlített, majd Ladányi Dániel egy bántó védőhibát követően fordított, 1–2, így mentek szünetre a csapatok.

– Fussatok! Lássam a szenvedélyt! – süvített a szurkolói hang a lelátóról a második 45 perc kezdetekor. Az óhajt a Mezőtúr vette magára, és Debreczeni Milán révén a 46. percben egyenlített. A játék ezt követően kiegyenlítődött, a Miklós szervezett támadásokkal próbálkozott, míg a hazai csapat főleg Pesti szemtelen cselei után tudott kialakítani helyzeteket. A nagykunsági derbi végére a középpályák "elfogytak", így mindkét csapat előtt adódtak ziccerek, de gól már nem esett.

A találkozó így döntetlennel ért véget. Az előzményeket nézve pedig ennek a mérkőzésnek amúgy sem volt – nem is lehetett – nyertese.

Erdősi Gyula: – Jól kezdtünk az első és a második félidőben is, de sajnos ez ma nem volt elég a győzelemhez, pedig benne volt a mai mérkőzésben.

Gergely Mátyás: – Igazságos döntetlen született. További sok sikert a Mezőtúrnak.

Jónás Béla igazi csapatjátékos volt

Mindent elkövettünk, hogy méltóképpen elbúcsúzzunk Jónás Bélától, de sajnos elöl és hátul is hibáztunk, amelyek miatt ezt nem tudtuk megoldani – mondta a lefújást követően hírportálunknak a hazaiak edzője, aki szerint Jónás Béla elvesztése a heti edzésmunkára is rányomta a bélyeget – Mindezek ellenére – fogalmazott Erdősi Gyula – a csapat mindent elkövetett. – Hat évig voltam az edzője, egy hangos szavam nem volt felé soha, minden feladatot elvégzett a társaiért. Ezernyi játékosom volt edzőként, alázatban, csapatjátékban Béci a legjobb ötben van – mondta a szakvezető.

Mezőtúri AFC–Törökszentmiklósi FC 2–2 (1–2)

Mezőtúr, 200 néző. Vezette: Szénási Gábor.

Mezőtúr: TÖRÖK – Kemenczés, Kántor, Szemes, BONTOVICS (Patkós, 82.), Nagy Cs., Rácz R. (Bodorik, 60.), Rentler, PESTI, DEBRECZENI, Gyarmati (Boss, 60.). Edző: Erdősi Gyula.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer (Tamási, 46.), Kiss Cs., GUSZTAFIK, HÉDER, Poczai (Falusi, 82.), LUCZA, Bába, Ágoston, Ladányi (Buru, 66.), Földi (Farkas I., 56.). Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Pesti (5.), Debreczeni (47.) ill. Poczai (29.), Ladányi (45.)

KUNSZENTMÁRTON – TÓSZEG 4–2 (4–1)

Kunszentmárton, zártkapus. Vezette: Fekete Tibor

KUNSZENTMÁRTON: Tóth L. – Rácz I., Pecznik (Panyik 84.), Szűcs D. (Kardos 83.), Szabados, Kiri, Molnár Zs, Vincze, Légrádi, Varga I. (Határ 64.), Sütő (Viszkok 66.). Edző: Sechna Gábor

TÓSZEG: Szabó B. – Veréb, Pongrácz (Héja 68.), Gazdag (Monoki 76.), Aranyos (Konka 46.), Balogh D. (Dankovics 46.), Kállai M., Dobos (Felföldi 46.), Boldizsár, Urbán-Szabó, Szabó A. Edző: Kiss Balázs

GÓLSZERZŐK: Kiri (29.), Szűcs D. (30., 38.), Szabados (42.), ill. Héja (88.)

Külső körülmények nem zavarták a hazai csapatot. Látványos játékkal magabiztos sikert arattak egy jó játékerőt képviselő vendégcsapattal szemben, kiváló játékvezetés mellett.

Sechna Gábor: – Huszonöt perc jó játék ma elég volt a győzelemhez. Bízom benne, hogy ezután felszabadultan játszik a csapat.

Kiss Balázs: – Ismét sikerült egy félidő alatt lerendezni magunkat. Rapszodikus teljesítményünk remélhetőleg hamarosan stabilizálódik.

Tudósított: Dobos Péter

RÁKÓCZIFALVA – MARTFŰ 1–3 (1–2)

Rákóczifalva, 200 néző. Vezette: Rajcsányi Sándor

RÁKÓCZIFALVA: Schumann – Keő, Fekete K., Szakali, Kecskés, Susa (Telkes-Tóth 62.), Major (Balázs 73.), Trecskó (Mihályi 46.), Varga, Füzi, Győr. Edző: Ruskó Zsolt

MARTFŰ: Ladányi – Nagy F., Draskóczi, Sindel (Szentmiklósi 68.), Polák (Bencsik 93.), Vadas, Kardos, Izsold, Hevesi-Tóth, Szabó T. (Kinyig 88.), Tóth N. Edző: Kardos Mihály

GÓLSZERZŐK: Fekete K. (32.), ill. Sindel (15., 48.), Izsold (28.)

A vendégek kétgólós vezetése után gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített a Rákóczifalva, de a második félidő első perceiben újra kettőre növelte az előnyét a Martfű, amit végül tíz emberrel is sikerült megőrizni.

Ruskó Zsolt: – Elégedett vagyok a csapattal. A szerdai kupameccsen és most is sikerült megnehezíteni a dolgát az egyik bajnokesélyesnek. Azért még a rutin mellettük szól.

Kardos Mihály: – Enerváltan, tompán, gyengén játszottunk. Egy-két játékos teljesítménye messze elmarad a kívánalmaktól.

SZAJOL – KUNHEGYES 2–3 (1–1)

Szajol, 80 néző. Vezette: Kósa Gábor

SZAJOL: Rékasi – Csajbók, Németh T., Csernus, Kacskó, Fülöp, Bognár (Sárkány 46.), Rajna (Harcsa 80.), Csúri (Szűcs M. 75.), Bezzeg, Bodnár (Donkó 46.). Edző: Donkó Krisztián

KUNHEGYES: Posta – Sztojka, Szőke (Szabó D. 58.), Kovács G., Tyukodi (Balajti 58.), Varga B., Kiss A. (Tyukodi 11.), Kocsis T., Rózsa S., Farkas Z. (Pékó 45.), Fábián (Andusek 45.). Edző: Szabó György

GÓLSZERZŐK: Csúri (14.), Sárkány (58.), ill. Varga B. (35.), Csernus (65.), Kocsis T. (84.)

A bohózatba illő második vendéggól előtt hat hazai labdaérintés történt, míg vendég egy sem. Ez romba döntötte a hazaiakat.

Donkó Krisztián: – Amikor már azt gondoljuk, hogy nem lehet az eddigieknél nagyobb hibát elkövetni, akkor a csapatunk a következő jelszóval áll elő: fogd meg a söröm!

Szabó György: – Nagy szerencsével, nagy alázattal és küzdéssel arattunk győzelmet. Sok sikert a hazaiaknak.

JÁNOSHIDA – KENDERES 6–0 (3–0)

Jánoshida, 100 néző. Vezette: Dobó Sándor

JÁNOSHIDA: Tóth Cs – Nagy K., Lukács, Tóth B., Angyal (Kobela 69.), Szedlák (Bezzeg 76.), Antal (Eszes 82.), Vatai (Kovács K. 76.), Zombori (Dalmadi 82.), Fekete G., Kanalas. Edző: Antal Gábor

KENDERES: Havellant – Baktai, Nagy J., Kovács M. (Lisznyai 60.), Kolompár, Sipos, Németh E., Molnár V. (Rapi 60.), Ballók, Dáné, Puporka. Edző: Újfalvi Erik

GÓLSZERZŐK: Vatai (16.), Angyal (21.), Kanalas (36., 57.), Tóth B. (59.), Bezzeg (89.)

Sok helyzet hozó mérkőzésen, amelyből csak a hazaiak tudtak gólt szerezni. A jól és lelkesen játszó vendégek ellen.

Antal Gábor: – Nehezen indult a mérkőzés számunkra, idegesen, kapkodva játszottunk. De a mérkőzés végére nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

Újfalvi Erik: – Nem igazán nőttünk fel a feladathoz. A hazai csapat a játék minden elemében jobb volt. Megyünk tovább.

JÁSZÁROKSZÁLLÁS – KISÚJSZÁLLÁS 1–2 (1–0)

Jászárokszállás, 80 néző. Vezette: Nagy Zoltán

JÁSZÁROKSZÁLLÁS: Farkas A. – Uram, Nagy B. (Szabó B. 71.), Nagy F., Rédei G. (Petrányi 62.), Kaszab, Farkas M. (Kiss D. 84.), Czuczor, Kónya, Kocsis M., Rédei Á. (Major 48.). Edző: Papp Tamás

KISÚJSZÁLLÁS: Jakab – Váradi, Dobos (Kása 85.), Csikós (Penti 46.), Balla D., Oros (Szőke 92.), Szívós (Kozák 46.), Csukodi (Vadász 46.), Imre, Kelemen, Hajdú Zs. Edző: Csillag Sándor

GÓLSZERZŐK: Rédei (8.), ill. Balla D. (64., 81.)

A hazai csapat jól játszott, mindent megtett a győzelemért, de az ellenfél a végét feltette az i-re a pontot.

Papp Tamás: – Sajnos elfáradtunk, utána az ellenfél könyörtelenül kihasználta az egyéni védekezési hibáinkat. De ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra, és dolgozunk tovább.

Csillag Sándor: – Olyan volt a mérkőzés, mint az egész hetünk: keserves. Csak az akaratot tudom dicsérni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában