Szumo

2022.10.14. 19:05

Fél tucat érmet szereztek a szolnoki szumósok az Eb-n

Az észtországi Rakverében rendezték a szumósok utánpótlás-Európa-bajnokságát, amelyre a Szolnoki MÁV SE versenyzője, Csernák Dorina, Róna Cintia, Kalmár Máté és Kalotai Kornél is indulási jogot szerzett.

Varga Csaba

Csermák Dorina (balról a második), a szolnokiak Európa-bajnoka Beküldött fotó

A három napos viadal nyitányán a Tisza-parti versenyzők közül az U 14-es korosztályban, a + 65 kg-ban Róna Cintia végig nagyszerűen küzdött, végül ezüstérmet szerzett az erős mezőnyben. Kalotai Kornél pedig élete első Európa-bajnokságán a 7. helyen végzett súlycsoportjában.

A következő napon Róna Cintia ezúttal az U16-os között + 70 kg-ban versenyzett. Kemény csaták után megszerezte első Európa-bajnoki aranyérmét. Cintia győzelmén felbuzdulva Csernák Dorina ugyancsak ellenállhatatlanul versenyezve győzte le ellenfeleit, és ezzel ő is meg szerezte első Eb-címét. És még nem volt vége a magyar sikereknek, hiszen Róna Cintia az OPEN kategóriában egy újabb aranyérmet könyvelhetett el, így már kétszeres Eb-győztesnek mondhatja magát. A nap zárásaként leányaink a csapatversenyben a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A zárónapon az U18-as korosztály küzdelmei következtek, amelyben Csernák Dorina 70 kg-ban, míg Kalmár Máté 60 kg-ban volt érdekelt. Csernák Dorina az előkelő harmadik helyen végzett, míg Kalmár Máté a 7. helyen zárt.

– A szolnoki versenyzők mérlege három arany, egy ezüst, és két bronzérem – összegzett Nedbalek Ferenc, a MÁV SE szakosztályvezetője. – Róna Cintia U16-os, míg Csernák Dorina U18-as korosztályban is meglepetést okozott, hiszen mindketten fiatalabbak az utóbb emlegetett korosztályoknál. A fiúk versenye sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de remekül küzdöttek és nagy szerepük volt lányaink felkészítésében is. Mindemellett köszönjük az edző kollégák: Líbor Dezső, Róna Krisztián és Nedbalek Balázs, valamint Rónáné Kalmár Piroska (szülő) segítségét.

Címkék#szumo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában