Labdarúgás

2022.11.03. 11:25

Megható jelenet után a tiszabői gyerekek nyerték meg az Arany Kupát a Pancho Arénában

A felcsúti Pancho Arénában rendezték meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület, valamint az MTK Budapest közös futballtornáját, az Arany Kupa döntőjét a minap. Az egész országot lefedő programsorozat záró eseményén tizennyolc hátrányos helyzetű település csapata és kétszáz gyermek vett részt, köztük tiszabőiek is, utóbbiak nevéhez fűződik a torna legsportszerűbb jelenete is.

Molnár-Révész Erika

A tiszabői focicsapat remekelt hétvégén a felcsúti pályán

Fotó: Majoros Árpád Csaba

– Az országos programsorozat a legszegényebb településeken élő gyerekeknek kínál programot, kihívást és új, korábban még nem tapasztalt élményt. A Felzárkózó települések programban szereplő falvakat felölelő regionális selejtezők az év során három helyszínen, Kozármislenyen, a debreceni Nagyerdei Stadionban, és Budapesten zajlottak.

Ezeken a tornákon negyvennégy falu csapata, összesen több, mint félezer gyerek lépett pályára. A felcsúti döntőbe végül tizennyolc csapat kvalifikálta magát.

– A leszakadó településeken a sport nem csupán hobbi, a labdarúgás valójában esély egy teljesebb életre, hiszen, aki megtanul csapatban gondolkodni, szabályok szerint játszani, felelősséget vállalni, az otthon, az iskolában és a későbbi életében is tudja ezeket a tapasztalatokat hasznosítani. A sport ezentúl „kinyitja a világot”, a közösen átélt élmények új távlatokat adnak a gyerekeknek – sorolta a célokat Bőle Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs munkatársa.

Mint elmondta, a két elődöntő és a döntő igazi kupahangulatot eredményezett. A szoros elődöntők után Tiszabő és Ipolytölgyes játszotta az utolsó meccset, amely elhozta a torna legsportszerűbb jelenetét is.

– A csere nélküli ipolytölgyesi csapat sérülés miatt megfogyatkozott, a tiszabőiek pedig azonnal levittek egy játékost, hogy egyenlő létszámban legyenek a pályán. A Fair play-díj pedig kifizetődött, az utolsó két percben szerzett két góllal a tiszabői együttes fordított, és megnyerte az Arany Kupát – mesélte.

A tornán egyébként nemcsak az első helyet szerezték meg, de a legjobb kapusnak járó elismerést is tiszabői játékos, Mága Kálmán vihette haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában