Vízilabda

2023.01.18. 21:40

A Szolnok nyerte az alföldi csapatok csatáját

A vízilabda OB I. 9. fordulójában a Szolnoki Dózsa hat gól különbséggel verte a vendég szentesi alakulatot.

Varga Csaba

Fotó: Illyés Csaba/Szolnoki Dózsa

A Kurca-partiak az elmúlt szombaton megszerezték első győzelmüket a KSI otthonában, szolnokiak pedig hét góllal nyertek Pécsett, és továbbra is veretlenül, a harmadik helyről várták a vízicsatát. Nehezen indult be a hazai gépezet, Vismeg Zsombor vezetőgólja előtt nem kevesebb mint ötször találták el a hazaiak a kapufát. Majd az egész meccsen tizenegy alkalommal, szerencsére emellett egy tucat gólt lőttek a Dózsa játékosai. Bár ezúttal a szolnokiak játékából hiányzott a maximális koncentráció, de magabiztos sikerüket nem fenyegette veszély, és immár nyolcadik győzelmükkel felléptek a második helyre.

Még egy örömteli hír, hogy Cseh Sándor az egykori szolnoki játékos és sikeredző másik csemetéje, a mindössze 16 éves Maxim is bemutatkozhatott az OB I.-ben

SZOLNOKI DÓZSA–METALCOM-SZENTES 12–6 (1–0, 4–1, 4–2, 3–3) 

Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Tóth S., Fodor R.

SZOLNOK:  BÁNYAI – KOVÁCS G. 2, VISMEG ZS. 4, Pásztor , Teleki, Jansik D. 1, Szeghalmi 1. Csere:  Schmölcz 1, Belényesi, Ágh 1, Vámosi 2, Pető A., Cseh M. Edző: Hangay Zoltán. SZENTES: KOVÁCS B. – Hajdú A. 1, Guszarov 1, Pethe, BOZÓ 2, Hegedűs B. 1, Mátyók. Csere: Chilkó, Tapasztó 1, Vismeg B., Kürti-Szabó M. Edző: Komlósi Péter Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 7/2.

Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1.

A 9. forduló eredményei: FTC–OSC 9–8, KSI–UVSE 9–11, Szolnoki Dózsa–Szentes 12–6, Miskolc–Szeged 9–9, Eger–Kaposvár 15–11, BVSC–Bp. Honvéd 10–8, Vasas–PVSK 21–10.

Így látták a szakemberek a meccset:

Hangay Zoltán: 

– Nem ezt beszéltük meg a fiúkkal a meccs előtt!. A hajtás rendben volt, de ennél több koncentrációt vártam tőlük. A védekezéssel nem volt különösebb gondunk, de elől sokkal jobban kellett volna figyelni a lövéseinkre, túl sok kapufát lőttünk. A lényeg azonban, hogy megvan az újabb győzelem és csütörtöktől már Szeged elleni összecsapásra fogunk készülni. 

Komlósi Péter: 

– Tudtuk, hogy erős csapat a Szolnok, épp ezért sokkal jobban kellet volna figyelnünk a mérkőzés egészében. Ami dicséretes, hogy a zónavédekezésünk működőképes volt, és a kapusunk is kitett magáért. Támadásban azonban még gyakorolnunk kell az emberfogással szembeni játékot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában