Vízilabda

2023.01.18. 08:30

Hosszú sorozat vár a Dózsára: szerdán a Szentessel kezdik a sort

Óriási meglepetés lenne a Szolnok veresége, bár hétvégi ellenfelük épp most törte meg rossz sorozatát.

Varga Csaba

Bányai Márk védéseire a Szentes ellen is számítanak szolnoki csapattársai

Fotó: Mészáros János

Vízilabda A kilencedik forduló mérkőzéseit rendezik az OB I.-ben, a Szolnoki Dózsa ma 19 órától a Szentes csapatát fogadja a Vízilabda Arénában.

A szentesiek szombaton a KSI otthonában szerezték meg évadbeli első győzelmüket, és ezzel elmozdultak a kieső pozícióból. Érdekesség, hogy 2021. november 6-a után nyertek újra bajnoki meccset. Sikeresen debütált a kispadjukon Komlósi Péter edző, aki decemberben vette át a csapatot. A 45 éves szakember játékos-pályafutása épp Szentesen kezdődött, de tíz éve szerepelt a Dózsa színeiben is.

Rátérve a szolnokiakra, akik a legutóbbi fordulóban 16–9-re nyertek Pécsett, ennek és a Vasas vereségének köszönhetően előreléptek a harmadik helyre. Jó hangulatban várják tehát a rájuk váró meccsdömpinget, hiszen szerda-szombat ritmusban játszanak majd február végéig.

– Bár voltak hibáink, de lényegében biztosan nyertünk Pécsett – mondta a Dózsa kapusa, Bányai Márk. – Ismerjük a Szentest, hiszen bő egy hete edzőmérkőzésen találkoztunk velük. Tapasztaltuk, hogy nem lebecsülendő csapat, ha mindent beleadunk és úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor ellenük sem lehet baj.

A 9. forduló programja: Az FTC–OSC meccs keddi lapzártánk után ért véget. Szerda: KSI–UVSE, 12.30, Szolnoki Dózsa–Szentes, 19.00, Miskolc–Szeged, Eger–Kaposvár, 19.30, BVSC–Bp. Honvéd, Vasas–PVSK, 20.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában