Labdarúgás

2023.02.14. 06:55

A folyamatos fejlődésben hisznek Kenderesen

Jelenleg a tabella tizennegyedik helyén áll a Kenderes együttese a megye I. osztályban. Újfalvi Erikkel, a csapat edzőjével beszélgettünk a szezonban eddig nyújtott teljesítményről, illetve, hogy mi kell a biztos a bennmaradáshoz.

Kovács Levente

Puporka Attila (99-es mezben) a Kenderes eddigi legeredményesebb játékosa

Fotó: Pesti József

– Milyen célokkal vágtak neki a szezonnak?

– A tabella 8-12. helyét tűztük ki magunknak, amelyet az ősz első felében abszolváltunk, hiszen hetedikek is voltunk, azonban ezt követően jött egy nyolcmeccses nyeretlen széria, ami hátra vetett minket. Nem vagyok elégedett a jelenlegi pozíciónkkal, de tudom, hogy többre hivatott ennél a 14. helyezésnél a csapat, és képesek lehetünk jobb eredményt elérni.

– Hogyan értékeli az őszi szezont?

– A sorozatos vereségek frusztrálttá tettek minket, ezáltal pedig belekerültünk egy ördögi körforgásba, hiszen emiatt nem nyertünk meg kulcsfontosságú meccseket közvetlen riválisok ellen hazai pályán.

– Hogy sikerült a téli felkészülés?

– Az eredmények tekintetében jól, hiszen nem veszítettünk mérkőzést. Január 9-én kezdtük az edzéseket, heti három gyakorlással, illetve egy tesztmérkőzéssel. A találkozók összességében jól szolgálták a felkészülésünk, a főpróbán egy egész  színvonalas összecsapást játszottunk a Szajollal, melyet sikerült is megnyernünk. Négy távozónk volt a télen, szerencsére őket tudtuk pótolni, hiszen olyan játékosok érkeztek, akik hozzá tudnak majd tenni a csapathoz, és erősödött velük a keretünk.

– Milyen célokat tűztek ki a tavaszi idényre?

– Maradunk az eredetinél, továbbra is a 8–12. helyek valamelyikét szeretnénk elérni. Természetesen a legfontosabb, hogy kivívjuk a bennmaradást, de úgy gondolom, hogy a tizenkettedik pozíciót minimum elérhetjük a bajnokság végéig. A helyzetkihasználáson mindenképpen javítanunk kell a második félévre, illetve be kell építenünk az új játékosokat, azonban erre nincs sok időnk, hiszen hétvégén már bajnoki mérkőzést játszunk, és szükségünk van a pontokra. Ha keményen dolgozunk, akkor a keret is előbb összeáll, ezáltal pedig folyamatosan fejlődhetünk csapatként és egyénileg egyaránt, és az lesz a legfontosabb számunkra a tavasszal, hogy ezt elérjük.

A Kenderes őszi eredményei:

Kenderes–Tószeg 1–2, Kisújszállás–Kenderes 5–1, Kenderes–Jászárokszállás 2–0, Jánoshida–Kenderes 6–0, Mezőtúr–Kenderes 1–1, Kenderes–Szajol 7–2, Rákóczifalva–Kenderes 2–1, Kenderes–Tiszaföldvár 2–7, KuTe–Kenderes 3–2, Kenderes–Jászfényszaru 1–3, Martfű–Kenderes 7–2, Kenderes–Kunhegyes 1–2, Törökszentmiklós–Kenderes 7–0, Kenderes–Cserkeszőlő 0–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában