Galériával frissítve / Labdarúgás - NB III.

2023.02.19. 16:17

Könnyedén lelépte a Tiszafüred a Jászberényt a jászkunsági rangadón

Minden eldőlt az első félidőben a Jászberény és a Tiszafüred vasárnapi összecsapásán: a harmadosztály megyei rangadóján a fürediek végig uralták a mérkőzést, és sima győzelmet arattak vendéglátójuk felett. A Karcag kikapott Putnokon, a Szolnoki MÁV viszont fél év után újra bajnoki mérkőzést nyert.

Rózsa Róbert

Nem adtak esélyt Skulka Botondék (labdával) a fehér mezes berényieknek: simán nyert a Tiszafüred

Fotó: Pesti József

NB III. Keleti csoport

Jászberényi FC–Facultas-Tiszafüredi VSE 0–3 (0–2)

Jászberény, Városi Stadion, vezette: Horváth M.

Jászberény: Sándor B. – László K., Palcsó, Szabó, Pinte, Lukovszky, Kurunczi, Nagy L., Donkó, Gattyán – Varga L. Edző: Besenyi Gábor.

Tiszafüred: Tajti – Csábi (Oláh L., 64.), Baranyi, Tomola, Kalóz – Mácsai (Oláh N., 76.) Karika (Pinter, 64.V.), Barzsó – Kertész T. (Szövetes, 64.), Szabó V., Skulka (Kenderesi, 84.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Barzsó (24.), Szabó (31., 90.)

Süvítő szélben mérte össze erejét a harmadosztály 22. fordulójában a Jászberény és a Tiszafüred. A körülményekhez a vendégek alkalmazkodtak jobban, és megnyerték a megyei derbit. A fürediek Barzsó, szögletből, érintés nélkül szerzett találatával jutottak előnyhöz, amit Szabó Viktor fejesgóljával még a szünet előtt megdupláztak. A második játékrész ráadásában ugyancsak Szabó adta meg a kegyelemdöfést a hazaiaknak.

Besenyi Gábor: – Jól kezdtük a mérkőzést, de a elpuskáztuk a ziccereinket, majd – a szél "segítségével" – kaptunk egy gólt szögletből. A szünet után már jobban meccsben voltunk, megvoltak a helyzeteink. Gratulálok a Fürednek, megérdemelték a győzelmet, bár a különbséget túlzónak érzem.

Dorcsák Zoltán: – Nagyon megnehezítette a dolgunkat a hazai csapat, a pálya állapota, és az orkán erejű szél. A rutinosabb csapat nyert, összességében megérdemeltük a győzelmet.

Putnok–Karcagi SE 1–0 (1–0)

Putnok, Várady Béla Sportközpont

Karcag: Ferdinisinec – Pap Zs., Éles, Ballók (Nagy N., 73.), Tóth G. – Szabó L. (Gyönyörű, 56.), Virág, Kovács D., Misák S. (Nikics, 56.) – Laczkó, Maruscsák (Juhász M, 84.). Edző: Igor Bogdanovics.

Gólszerző: Szabó Zs. (38.)

Hiába védett tizenegyest Ferdinisec, a Karcag kapusa a 31. percben, a nagy mezőnybeli küzdelmet hozó találkozót a Putnok nyerte.

 

NB III. Közép csoport

Bánk-Dalnoki LA–Szolnoki MÁV FC 0–1 (0–0)

Dabas, Wellis Sportpark

Szolnoki MÁV: Csáki – Szabó R., Kis B., Gohér – Antal G., Tisza, Lengyel, Tömösvári (Kanálos, 87.), Kópis – Rokszin (Iván, 67.), Barna V. (Lakatos I., 67.) Edző: Horváth Csaba.

Gólszerző: Kis (68.)

Fél évvel ezelőtt, augusztus 14-én nyert utoljára bajnoki mérkőzést a Szolnoki MÁV együttese, történetesen a Bánk ellen. A jég is a nógrádiak ellen tört meg most vasárnap, amikor a szolnokiak legyőzték a bánkiakat dabasi albérletükben rendezett kiesési rangadón.

A találkozón már az első félidőben a MÁV birtokolta többet a labdát, irányította a játékot, ám fölényüket akkor még nem tudták gólra váltani. Kis Balázs 68. percben szerzett fejesgóljával végül megszerezték a győzelmet, és meg is előzték a tabellán a Bánkot.

Horváth Csaba: – Nagyon örülünk a győzelemnek, régóta vártunk már rá. Bízom benne, hogy ez a három pont jó alapot ad a folytatáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában