Labdarúgás

2023.02.21. 10:54

Nyertek a MÁV fiataljai is a hétvégi emléktornákon

A hétvégén folytatódott a Kolláth Béla és a Czirnák László emléktornák téli sorozata, a fiúkhoz ezúttal az U14-es és U16-os lányok is csatlakoztak. Többnyire nagy küzdelemben, remek mérkőzéseken, sokszor csak az utolsó pillanatokban dőlt el a találkozók, és helyezések sorsa.

Jegesi László

„Kisajátították” a dobogót a szolnokiak az U11-es tornán

Fotó: Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

Szombat U14 lányok, Martfű

Az öt csapat részvételével zajló tornán a Tehetség SE és a Szolnoki MÁV egyesületeinek lányai képviselték vármegyénket. Kiemelkedett a DVSC-DEAC, amelynek amazonjai fokozatosan javuló játékkal rukkoltak elő és csupán egy döntetlent engedélyeztek a SZEOL együttesének. A mögöttük végzett csapatok körbe verték egymást, amelyből csak az utolsó mérkőzést követően alakult ki a végső sorrend.

Végeredmény: 1. DVSC-DEAC, 2. Tehetség SE, 3. Szolnoki MÁV, 4.SZEOL (Szeged), 5. Gyulai Amazonok

Különdíjak: Gólkirály: Takács Lili (Szolnok) 4 gól. Legjobb játékos: Nagy Fanni Tehetség SE (Jászberény). Legjobb kapus: Nagy Maja (DVSC).

U16 lányok, Martfű

A résztvevő négy csapat körmérkőzéses formában mérkőzött meg egymással. A mezőnyből kiemelkedett a Gyulai Amazonok együttese, amely valamennyi találkozóját nagy fölénnyel nyerte meg.

Végeredmény: 1. Gyulai Amazonok, 2. Tehetség SE, 3. Szolnoki MÁV, 4. Szentesi Kinizsi.

Különdíjak: Gólkirály: Pribék Andrea (Gyula). Legjobb játékos: Nagy Katalin (Gyula). Legjobb kapus: Amran Nada (Szolnok).

U9 fiúk, Szászberek

A nagy érdeklődésre való tekintettel ebben a korosztályban immár a második tornát rendezték télen. Az „A” csoportból kiemelkedett az Abonyi KID FC, a másikban körbeverések után alakult ki a végső sorrend. Ez a rendező Szanda FS-nek kedvezett, de sem ők, sem a Pest vármegyei alakulat apróságai nem tudtak élni a lehetőséggel és az elődöntőkben – igaz, csak büntetőrúgásokkal – alulmaradtak vetélytársaikkal szemben. A nagy küzdelmet jól jellemezte, hogy a csoportkört hibátlanul nyerő Abony végül a negyedik helyen végzett.

Végeredmény: 1. Hírös ÉP (Kecskemét), 2. Szolnoki MÁV, 3.Szanda FS, 4. Abonyi KID, 5. Békéscsaba 1912, 6. Lurkó Focimánia (Szolnok), 7. Kecskeméti LC, 8. UFC Kecskemét.

Különdíjak: Gólkirály: Pál Ádám (Hírös ÉP). Legjobb Játékos: Kállai Norbert (Abony). Legjobb kapus: Salánki Barnabás (Szolnoki MÁV). Legjobb hazai játékos: Kovács Levente (Szanda FS).

U11 fiúk, Szászberek

Ebben a csoportban egy csapat távolmaradása miatt hét együttes mérte össze erejét. Mindenki játszott mindenkivel, ami az erőviszonyokat is összekuszálta kissé.

A Szolnoki MÁV két gárdája játszotta elsősorban a főszerepeket – egymás ellen megosztoztak a pontokon –, ám a Szanda FS azért legyőzte egyiküket. De mivel a Törökszentmiklós ellen betliztek és a Gyulasportot sem tudták legyőzni, meg kellett elégedniük a bronzéremmel.

Végeredmény: 1. Szolnoki MÁV „kék”, 2. Szolnoki MÁV „fehér”, 3. Szanda FS, 4. Gyulasport, 5. Törökszentmiklós, 6. Aranyszarvas SE, 7. Fegyvernek.

Különdíjak: Gólkirály: Molnár Bulcsú (Szolnoki MÁV), 11 gól. Legjobb játékos: Várdai Csongor (Szolnoki MÁV). Legjobb kapus: Líbor Ádám (Törökszentmiklós). Legjobb hazai játékos: Elter Ádám (Szanda FS).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában