Labdarúgás

2023.02.15. 17:03

Vármegyén kívüli sikerek születtek a hétvégi jászkunsági tornákon

Folytatódtak az utánpótlás-emléktornák, de ezúttal nem örülhettünk hazai diadalnak

Jegesi László

A Szolnoki MÁV fiataljai hatodikak lettek a III. Ulviczki Mihály Emléktornán

Fotó: Facebook.com / Szolnoki MÁV Utánpótlás FC

A nagy érdeklődésre való tekintettel az U8-as korosztályban újabb tornát szervezett a Szanda FS, a kilenc- és tízévesek viszont idén először találkozhattak az Ulviczki Mihály, Czirnák László és Kolláth Béla nevét viselő emléktornák keretein belül. Azonosság a színvonal tekintetében volt, mindhárom esemény átlagon felüli nívót képviselt.

III. Ulviczki Mihály-emléktorna, U8

A nyolc csapatot két négyesbe osztották a szervezők, érdekesség, hogy három kecskeméti klub is elfogadta a meghívást. Az sem volt szokványos, hogy ilyen kis korosztályban valaki egy évvel fiatalabbakkal szerepel, márpedig az MTK így tett. Bár a négy közé nem kerültek, játékuk üde színfoltja volt az eseménynek. A Bács-Kiskun vármegyeiek vitték a prímet, együtteseik közé csak a Békéscsaba apróságai tudtak beékelődni.

Végeredmény: 1. Hírös-ÉP SC (Kecskemét), 2. Kecskeméti LC, 3. Békéscsaba 1912, 4. UFC Kecskemét, 5. MTK Budapest, 6. Szolnoki MÁV FC, 7. Abonyi KID, 8. Szanda FS.

Gólkirály: Kis Barnabás (Hírös-ÉP) 11 gól. Legjobb játékos: Ujj Dániel (Kecskeméti LC). Legjobb kapus: Babik Zsombor (Békéscsaba). Legjobb hazai játékos: Demeter Zsombor (Szanda FS).

II. Czirnák László-emléktorna, U10

A Szanda FS alapító elnökének nevével fémjelzett emléktornára is nyolc csapat fogadta el a szervezők invitálását. A magas színvonalat képviselő rendezvényen talán csak a Szajol lógott ki a sorból, szinte minden meccs nagyszerű küzdelmet és jó játékot hozott. A Szentes azzal, hogy a nap folyamán kétszer is legyőzte a békéscsabaiak együttesét, bizonyította: nagyon egységes és remek csapata van.

Végeredmény: 1. Szentesi Kinizsi, 2. Békéscsaba 1912, 3. Budafoki LC, 4. Grosics Akadémia (Gyula), 5. Gyulasport, 6. Szanda FS, 7. Szolnoki MÁV FC, 8. Szajol KLK.

Gólkirály: Bocsai Ármin (Grosics) 10 gól. Legjobb játékos: Kiss Máté (Szentes). Legjobb kapus: Major Domonkos. Legjobb hazai játékos: Bukta Rajmund (Szanda).

XX. Kolláth Béla-emléktorna, U9

A többivel megegyező lebonyolítású rendezvény nem volt annyira kiegyensúlyozott, mint a nyolc- és tízéveseké, a B csoport kissé erősebbre sikeredett és a kiemelkedő csapatok viszonylag könnyű győzelmeket arattak. Végül a döntőben – amely nagy küzdelemben dőlt el – ennek a kvartettnek a legjobbjai találkoztak, és a Szentesi Kinizsi vitte el a pálmát. Vármegyénk képviselői közül csak a Tehetség SE fiataljai kerültek fel a dobogóra.

Végeredmény: 1. Szentesi Kinizsi, 2. Gyulasport, 3. Tehetség SE, 4. Szolnoki MÁV, 5. Jászberényi FC, 6. Fegyvernek SE, 7. Lurkó Focimánia, 8. Szászberek SE.

Gólkirály: Tarabélyos Balázs (Szolnok). Legjobb játékos: Kiss Ádám (Szentes). Legjobb Kapus: Pojendán Benett (Gyulasport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában