Röplabda

2023.02.24. 15:21

Várakozó helyzetből készül a folytatásra a Szolnok

Még nem dőlt el, kivel vívja helyosztóját a kék-sárga mezes megyeszékhelybeli alakulat.

Rózsa Róbert

Két NB I.-es forduló még biztosan vár a szolnoki röplabdázókra

Forrás: MW Archívum

Fotó: Mészáros János

Nem tudni még, mely gárda ellen folytatja a NB I.-es bajnoki küzdelmeket a Szolnoki Röplabda Klub.

Gulyás Ferenc vezetőedző csapata múlt szombaton az alsóház hatodik helyét szerezte meg a középszakaszban, miután összesítésben 3:0-ás vereséget szenvedtek a TF SE ellen. A folytatásban – amely gyakorlatilag az NB I. negyeddöntőjét jelenti – azzal az együttessel csap össze a szolnoki kék-sárga mezes csapat, amely a harmadik helyen végez. Igen ám, csakhogy jelenleg nem tudni, hogy a Miskolc, Dág, Szeged, Dunaújváros négyeséből ki végez harmadikként. Gulyás Ferenc szerint legnagyobb valószínűséggel a Szeged és a Dág csapatának valamelyikére van a legnagyobb esély, esetleg a Dunaújvárosra, a Miskolc viszont stabil játékának köszönhetően felfelé lóg ki a kvartettből.

A márciusi, az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot egyébként egy újabb helyosztó követi majd, amely már a végső helyezésről dönt.

A felsőház állása: 1. Miskolc 4 mérkőzés/12 pont, 2. Dág 4/6, 3. Szeged 4/13, 4. Dunaújváros 4/3.

A Szolnoki RK eredményei a középszakaszban: Szolnok–TF 0:3 (23, 20, 25), TF–Szolnok 3:2 (25, –29, 25, –25, 15), TF–Szolnok 3:2 (23, –23, 19, –20, 14).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában