Galériával

2023.03.08. 18:04

Hagyományt teremtett a „Keró” lánytornája

Végül a rendezővel szomszédos iskola ünnepelte tornagyőzelemmel a nőnapot.

Rózsa Róbert

A kékmezes "Közgé" nem csak a bajnoki címet vitte el a 2023-as Keró Leány Labdarúgó Kupáról

Fotó: Nagy Balázs

Tavaly még kísérleti jelleggel tartotta meg a Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola a Keró Leány Labdarúgó Kupát, amitől azt várták – amennyiben beváltja a reményeket –, hogy a versenynaptár állandó részévé válik. Nos, a tornát idén is megtartották, így mára elmondhatjuk: hagyománnyá nemesedett.

Az ez évi versenyt szerdán bonyolították le a szervező Keróban, a versenyhez a városi diákönkormányzat nyújtott támogatást. A kispályás bajnokságra összesen öt iskola hat csapata nevezett, a résztvevőket két darab hármas csoportba osztották. A két csoportelső utána egyből a bajnoki kupáért mérkőzhetett, a másodikok a bronzéremért, a harmadik helyezettek pedig az ötödik-hatodik helyért vívtak meg.

A lányok harci szelleme nem hagyott kivetnivalót maga után, végig parázs hangulatú mérkőzéseket játszottak. A csatákból végül a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum gárdája került ki győztesen, második helyen a Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola végzett, a dobogó harmadik fokára a rendező Keró „B” csapata állhatott fel. A bajnoki címet szerző „Közgé” adta a torna legjobb játékosát is, Seregi Zseni személyében, míg a gólkirályi címet a petőfis Bódi Boglárka szerezte meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában