Futsal

2023.03.07. 19:00

Nagyot küzdött a Tiszaföldvár a Csenger ellen, de kikapott

Az NB II. Keleti csoportjában az alapszakasz utolsó fordulójában az első hely volt tét a Tiszaföldvár és a Csenger találkozóján, ahol végül utóbbi nyert és maradt az élen.

Kovács Levente

Kiélezett mérkőzésen kikapott a TiSE Csengeren, és a második helyen zárta az alapszakaszt

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

A második TiSE az első Csenger otthonába látogatott hétfő este, hogy eldöntse, melyik csapat várhatja az élről a rájátszást. Kiélezett, feszült, jó iramú mérkőzést hozott ennek megfelelően a két gárda találkozója, ahol a szurkolók igazi derbihangulatot teremtettek.

A hazaiak első támadásukból megszerezték a vezetést, azonban egy perccel később Ficsor Richárd a saját kapujának előteréből kiegyenlített. A folytatásban mindkét oldalról rengeteg helyzetet, olykor kemény belépőket és folyamatos pörgést láthattak a szurkolók. Szoros küzdelem volt a javából, egy gólnál nagyobb különbség nem volt a két csapat közt az első játékrészben. A szünet előtti utolsó percben Benedek Zsolt góljának köszönhetően 4–3-as vezetéssel vonulhattak pihenőre a tiszaföldváriak.

A fordulást követően jobban kezdtek a tiszazugiak, Ficsor és Sipos Márk találataival 6–3-ra ellépett Bozsó László együttese. Viszont Székely Dávid kiállítása és az egy perccel későbbi, csengeri büntető megrendítette a Tiszaföldvár együttesét, a hazaiak pedig óriási hajrát indítottak, zsinórban hét gólt szereztek, amellyel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. A találkozó legvégén Juhász Zsombor gólja pedig csak a különbség kozmetikázásra volt elég.

A Tiszaföldvár alapszakaszbeli második helyének köszönhetően öt pontot visz tovább magával a rájátszásra, ahol megfeleződik a mezőny. A TiSE a felső házba kerül majd, ahol oda-visszavágós rendszerben még tíz mérkőzést kell lejátszania a szezon végéig.

Csenger–Tiszaföldvár 10–7 (3–4)

TiSE: Gerhát – Sindel, Balla, Ficsor, Szabó T. Csere: Légrádi, Sipos M., Benedek Zs., Székely, Polák, Juhász Zs. Edző: Bozsó László.

Gólszerzők: Mándi (1., 29., 30., 40.), Lengyel M. (6.), Barcsay (16., 28. – büntetőből), Gaál (31.), Bodó (35.), Bakó (40.), ill. Ficsor (2., 24.), Makay (10. – öngól), Sindel (15.), Benedek Zs. (19.), Sipos M. (25.), Juhász Zs. (40.).

Kiállítva: Székely D. (27.), Balla (40.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában