Bajnokok a bajnokokért

2023.03.23. 17:02

Sikeres volt a jótékonysági aukció: megműthetik Drávucz Rita kislányát

Eredményesen zárult a Bajnokok a bajnokokért jótékonysági aukció, amellyel a szolnoki olimpikon vízilabdázó, Drávucz Rita ritka genetikai betegséggel küzdő kislányát segítették.

Rózsa Róbert

Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakos és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó személyesen adta át a nyertes licitálóknak az aukcióra felajánlott mezüket

Fotó: Illyés Tibor / MTI

„A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen viselt, aláírt mezemre licitálhattok, amely egy nagyon kedves tárgy nekem, hiszen ezt viseltem októberben, amikor egy felejthetetlen meccsen 3–2-re legyőztük a madridiakat. (...) A mi erőfeszítéseink viszont eltörpülnek azoknak a gyerekeknek a mindennapi küzdelmei mellett, amelyeket azért folytatnak, hogy sikerüljön megtenniük az első lépést a saját lábaikon” – ezt üzente Szoboszlai Dominik, a Lipcse magyar futballistája a Bajnokok a bajnokokért nevű jótékonysági árverésre bocsájtott dressze mellé.

A liciten Szoboszlai mellett ismert magyar sportolók – többek között Hanga Ádám, Baji Balázs, Lőw Zsolt, Schäfer András, Kopasz Bálint, Mikler Roland, Kapás Boglárka  – ereklyéire lehetett ajánlatot tenni. Az ezekből befolyt összeget a WonderFlora & CMT Alapítvány kapta, amely a szolnoki származású vízilabdázó, a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita kislányának, a CMT-vel diagnosztizált Flórának a támogatására hivatott.

Nos, Szoboszlaiék felajánlásának, no meg a licitálóknak hála 6,5 millió forint gyűlt össze az aukción.

Ezt Schmidt Gábor, a Bajnokok a bajnokokért kezdeményezést támogató Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A magyar sportolói közösség már számtalanszor bizonyította, hogy képes az összefogásra, főleg, ha az egy jó ügy érdekében történik

– fejtette ki államtitkár az MTI beszámolója szerint. Schmidt Gábor kiemelte, mindenki első szóra a kezdeményezés mögé állt. Az aukción egyébként több mint három és fél millió forint gyűlt össze a licitálóknak köszönhetően, de egyes szervezetek és civilek adományozással is segítettek.

Drávucz Rita betegség miatt ugyan nem tudott jelen lenni a tegnapi, budapesti eseményen. Ám a WonderFlora Alapítvány elnöke, Varga Zsuzsanna elmondta, örül neki, hogy az aukció nyomán egyre többen ismerik meg a történetüket és egyre többen nyújtanak nekik segítő kezet. Egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a kampányban, a bajnokoknak, a sportszervezeteknek, a szurkolóknak, az alapítvány önkénteseinek. Kiderült az is: a befolyt összeg hozzájárul az I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferencia megrendezéséhez, valamint hogy rekonstrukciós ortopédiai műtétet végezhetnek el a kis Flórán.

Korábban beszámoltunk, a szolnoki sportoló kislányának műtétre van szüksége, hogy önállóan sétálhasson. Drávucz Rita idén januárban a Szoljon.hu podcast vendégeként részletesen beszélt arról, miként élik meg mindennapjaikat, és hogyan küzd azért, hogy kislányának gyógyulást találjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában