CMT

2022.10.29. 00:02

Drávucz Rita alapítványa ingyenes webináriumot tart

Az online konferencia célja a tájékoztatás.

Szoljon.hu

Drávucz Rita és kislánya, Flóra

Forrás: Beküldött fotó

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a szolnoki születésű Drávucz Rita kislányánál, Flóránál 2015-ben diagnosztizálták a Charcot Marie Tooth 2C típusú betegségét, mely a perifériás idegrendszer betegsége. Tünetei elsősorban a lábfej és lábszár izmainak és ízületeinek gyengesége, a lábfejreflex hiánya, egyensúlyvesztés, fáradékonyság.

Az egykori élsportoló akkor elárulta, tervei között szerepel egy alapítvány létrehozása Flórának és a hasonló rendellenességgel élőknek. Időközben ez az álom valóra vált, és a WonderFlora & CMT Alapítvány közel két évvel ezelőtt útnak indult.

Az alapítvány „Egy lépés kezdete a CMT-vel” címmel október 29-én 9 órától online webináriumot szervez a Charcot-Marie-Tooth genetikai rendellenességről. A program célja, hogy lehetőséget biztosítsanak újabb információk megszerzésére mindazoknak, akik Charcot-Marie-Tooth-szal élő személyeket segítenek, legyenek akár családtagok vagy szakemberek. 

A webinárumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!