Vízilabda

2023.03.08. 07:00

Vismeg Zsombor bekerült a válogatott utazó keretébe

Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűkített, 16 fős keretét a ma kezdődő zágrábi világkupa-selejtezőre.

Kovács Levente

Vismeg Zsombor a zágrábi világkupán debütálhat a nemzeti csapatban

Fotó: Kiss János

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Szolnoki Dózsa játékosa, Vismeg Zsombor is a keret tagja, azonban a héten eldőlt, hogy a fiatal pólós a horvátországi tornán is ott lehet. Vismeg januárban a nemzeti csapat edzőtáborába már kapott meghívást, azonban tétmérkőzésen most először képviselheti Magyarországot. 

A világkupán hazánk sorrendben Franciaországgal, Olaszországgal, Japánnal, az Egyesült Államokkal és Horvátországgal találkozik. A csoportunkból két csapat jut ki a júniusi Szuperdöntőre, mivel az amerikaiak rendezőként biztos résztvevők.

– Reménykedtem benne, hogy ott lehetek az utazó keretben, de azért meglepődtem amikor hallottam a nevem a kerethirdetésnél – nyilatkozta Vismeg Zsombor a Szolnoki Dózsa közösségi oldalán. – Továbbjutást várok a selejtezőben. A legfontosabb, hogy jól játsszunk, hiszen nyáron a világkupa után lesz a világbajnokság is, és meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek. Úgy gondolom jól sikerült a felkészülésünk, az idősebb játékosok is segítőkészek voltak, így könnyen beilleszkedtem a csapatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában