Röplabda

2023.04.24. 15:11

Fontos rangadót nyert Budapesten a Szolnok

Győzelemmel kezdte a szolnoki NB I.-es férficsapat az alsóházi ötödik helyért vívott párharcot.

Rózsa Róbert

Van oka örömre a kékmezes szolnoki gárdának: vezetik a TF elleni párharcot

Fotó: Facebook.com / Szolnoki RK

Férfi NB I, az 5. helyért, 1. mérkőzés

TFSE–Szolnoki RK 1:3 (24, –19, –25, –25)

Győri út, vezette: Filibér, Halász E.

TFSE: Mihucz 9, Tóth M. 3, Horváth B. 9, Füzék 5, Kókai 19, Balázs B. 18. Csere: Nagy T. (liberó), Tigyi 6, Éliás, Merkler, Fenyő 1. Vezetőedző: Lónárt Péter.

SZOLNOK: Guzmics 6, Reiner 12, Acsai 7, Timár 3, Fenyvesi D. 15, Bíró 5. Csere: Földes (liberó), Falusi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A Szolnok és a TF SE idénybeli összecsapásai rendre kiélezett harcot hoztak, ami nem is csoda, hiszen a két csapat hasonló játékerőt képvisel az NB I.-es bajnokságban. Nem maradtak el az izgalmak az együttesek vasárnap esti találkozóján sem, amelynek tétje az volt, mely csapat kezdi győzelemmel az egyik fél harmadik sikeréig tartó, ötödik helyezésért vívott párharcot.

Mint kiderült, a szoros mérkőzés ezúttal a szolnokiak javára dőlt el. Gulyás Ferenc tanítványai az első, elveszített játszma után következő mindhárom szettet, így a meccset is megnyerték, és 1–0-ra vezeti a párharcot.

– Nagyot küzdöttünk, úgy gondolom megérdemelten nyertünk – mondta a mérkőzés után Gulyás Ferenc. – Mindenki megtett mindent a győzelemért. Voltak hibák, ha azokat ki tudjuk javítani, akkor stabilabbá válik a játékunk. Nagyon nehéz lesz az otthoni mérkőzésünk, de bízom abban, hogy fel tudunk nőni a feladathoz – fogalmazott a Szolnok szakvezetője.

A párharc csütörtökön, 19 órakor, Szolnokon a második mérkőzéssel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában