Röplabda

2023.04.13. 17:20

A Szolnok segített felkészülni a magyar válogatottaknak az Eb-selejtezőkre

A magyar korosztályos válogatottak bázisán, Dabason vendégeskedett húsvétkor a Szolnoki RK, amely csapat egy meghívásos tornán mérte össze erejét a korosztályos válogatottakkal. Az edzőmeccsek mind a Szolnok, mind az U-csapatok számára a lehető legjobbkor jöttek.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Magyar Röplabda Szövetség által szervezett szervezett tornán a Szolnok felnőtt csapata az U19-es magyar válogatottal mérkőzött, míg az U20-as gárda az U17-es válogatott ellenfele volt.

A mérkőzések minden résztvevő számára fontosak voltak: a Szolnok az idény döntő szakasza előtt áll, hiszen eldől, hányadik helyen végez a bajnokságban, míg a korosztályos válogatottak az Európa-bajnoki selejtezőkre készülnek. A csapatok így felmérhették, hogy állnak sorozataik előtt.

Gulyás Ferenc, a szolnokiak szakvezetője – a klub hivatalos oldalán közöltek szerint – kérte is tanítványaitól tegyék oda magukat, hisz az ellenfelet ezzel segítik, hogy minél jobb állapotba hozni. Emellett ő is kap visszacsatolást, hogy a Szolnoki Röplabda Klub miben javulhat a rájátszás hajrájában. A mérkőzést 3:0-ra a Szolnok nyerte.

Ugyanilyen eredménnyel – szintén a Tisza-partiak javára – végződött az U20-as csapatuk és az U17-es válogatott erőfelmérője. A szolnoki szakvezetés koncentrációt, magabiztos és stabil, bátor játékot kért a csapattól. A fiatalok végre is hajtották a kérést, a mérkőzés kimenetele nem volt kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában