Kosárlabda

2023.05.08. 18:58

A hetedik helyért folytathatja a CKE legénysége

Nem sikerült a bravúr az NB I/B-ben szereplő ceglédi csapatnak, amely a hazai hat pontos győzelem után hosszabbítást követően 9 pontos vereséget szenvedett Debrecenben.

Varga Csaba

A kék-mezes jászberényiek nagy csatában veszítettek Debrecenben

Forrás: hunbasket.hu

Végig óriási csatát vívtak felek, és a rendes játékidő hajrájáig úgy tűnt, hogy vendégek nyerni tudnak Debrecenben is, ugyanis a 36. percben 72–78-as állást mutatott az eredményjelző. A végjátékban azonban kapcsoltak a hazaiak, akik egy 13–1-es rohammal fordítottak, 85–79. Mivel az első meccsen a CKE is hat ponttal győzött, jöhetett a hosszabbítás. A ráadás öt percében azonban a szerencsésebb és jobban koncentráló hazaiak már nem hat, hanem kilenc ponttal nyertek.

Így a továbbiakban majd a hetedik helyért játszhatnak Tóth Zoltánék, méghozzá a Jászberényi KSE–BKG Prima Akadémia párharc vesztesével.

DEAC U23–Ceglédi KE 101–92 (19–19, 27–23, 13–21, 26–16, 16–13) – h. u.

Debrecen, 100 néző. Vezette: Sallai I., Gergely Cs., Nagy Zs.

DEAC: SÁGODI 25, NEUWIRTH 19/6, Balázsi 13/3, Kovács Á. 6, GÁSPÁR 11. Csere: POLLÁK 15/6, Hegedüs 7/3, Czermann 3, Hőgye 2, Kenéz, Várszegi, Fábián. Edző: Berényi Sándor.

Cegléd: TÓTH Z. 19/9, Velkey 7/3, Kalassai, CSABA Gy.12/6, KARAVDIC 36. Csere: Fodor M., 8/6, Tóth B. 2, Berkics M. 2, Kozma 6, Csákvári. Edző: Siska János.

Összességében nem játszottunk jól, de sokadszorra is meg tudtuk mutatni a tartásunkat és karakterünket

 – mondta Berényi János, a DEAC edzője. – A szezon alapján mindenképpen megérdemeljük, hogy az ötödik helyért küzdhessünk, még akkor is, ha a két meccs alapján a Cegléd nem feltétlenül volt rosszabb nálunk, nüanszok döntöttek a javunkra.

A Cegléd edzője, Siska János pedig ekképp nyilatkozott: – Azt gondolom, hogy a rendes játékidő utolsó két perce miatt nem érdemeltünk győzelmet, így nem lehet kosárlabdázni a végjátékban, ahogy mi tettük. Nyilvánvalóan szerettünk volna mi is az ötödik helyért játszani, de ezek szerint ez még nem a mi szintünk. Siska János, a Cegléd edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában