Kosárlabda

2023.04.16. 15:36

A második meccsét is elveszítette a ceglédi csapat

A férfi kosárlabda NB I/B negyeddöntőjének második mérkőzését is magabiztosan nyerte az alapszakaszgyőztes NKA Pécs, a Cegléd szolnoki otthonában, ezzel 2–0-ra vezet a párharcban.

Varga Csaba

Csaba György (labdával) és ceglédi társai nem tudták megszorítani a pécsi csapatot

Fotó: Nagy Balázs

Ceglédi KE–NKA Pécs 63–96 (16–36, 14–22, 17–22, 16–16)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 200 néző. Vezette: Menyhárt F., Domán I., Marton P.

Cegléd: TÓTH B. 4, VELKEY 17/6, Csaba Gy. 10/6, Fodor M. 12, Karavdic 5/3. Csere: Berkics M. 6, Csákvári 4, Kalassai 2, Tóth Z. 3/3, Kis L. Edző: Siska János.

NKA Pécs: KERPEL-FRONIUS G. 8/3, Kovács P. 2, Kollár 7, MELEG G. 20/3, DJORDJEVICS 20/6. Csere: BENKE K. 13/3, Lados 6/6, Rátvay 3, Scherer 7, Kazy, Meszlényi 4, Herger 6. Edző: Ivica Mavrenski.

Az alapszakaszgyőztes pécsi csapat már első negyedben húsz pontos előnyhöz jutott, innentől már csak formaság volt a mérkőzés. A folytatásban is igyekeztek a ceglédiek, de nem tudták szorossá tenni a találkozót, amit 33 pont különbséggel nyertek meg a vendégek.

Az elejétől kezdve irányítottuk, kontrolláltuk a mérkőzést 

– nyilatkozta Ivica Mavrenski, a Pécs szerb edzője. – Jó ritmusban kosaraztunk, agresszíven védekeztünk, aminek köszönhetően labdákat szereztünk, gyorsindításokat vezettünk, és könnyű kosarakat dobtunk.

– Elismerésem a Rátgéber Akadémia csapatának – mondta Siska János, a Cegléd edzője. – A fiúk megtettek mindent, hogy megnyerjék a mérkőzést, küzdöttek, hajtottak. Sajnos a két csapat közötti nagy különbségnek köszönhetően ez ma ennyire volt elég. Kedden igyekszünk majd egy jó meccset játszani.

A harmadik mérkőzést kedden 19 órától rendezik Pécsett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában