Cselgáncs

2023.05.11. 15:45

Helyezés nélkül zárta a vb-t Gőz Roland

Nem termett sok babér a magyar versenyzőknek a dohai világbajnokság csütörtöki napján, ugyanis mindhárom dzsúdós a legjobb 32 között esett ki, és helyezést nélkül zárta a tornát.

Kovács Levente

Gőz Roland a legjobb 32 között búcsúzott a világbajnokságtól

Fotó: ijf.org

A szolnoki kötődésű Gőz Roland a 90 kg-osok közt első meccsén legyőzte a mongol Gantulgát, a következő viadalán azonban már egy nagyobb nevű ellenfél jött szembe. A világranglista harmadik helyezettje, a grúz, Maisuradze jobbnak bizonyult a 24 éves magyar cselgáncsozónál, így már a legjobb 32 között búcsúzni kényszerült Gőz és nem ért el helyezést.

Hamar véget ért Tóth Krisztián világbajnoksága is ugyanebben a súlycsoportban. A világranglista hatodik kiemeltje erőnyerővel kezdte a tornát, majd jött a brazil Macedo, aki aranyponttal legyőzte végül az MTK rutinos dzsúdósát, így Gőz Rolandhoz hasonlóan nem ért el helyezést, és a legjobb 32 között kiesett a tornáról.

A nőknél Gercsák Szabina 70 kg-os súlycsoportban lépett tatamira a magyar csapat képviseletében csütörtökön. Gercsák a török Fidel Ogent még legyőzte az első mérkőzésen, utána azonban a nyolcadik kiemelt,  német Butkereittel már nem tudott megbirkózni, így számára is viszonylag hamar véget ért a világbajnokság.

Két nap maradt hátra a katari vb-ből, és még két magyar versenyzőért szoríthatunk e idő alatt. Előbb pénteken Vég Zsombor száll harcba a 100 kg-os súlycsoportban, majd szombaton Sipőcz Richárd a 100 kiló felettiek közt küzd meg aranyéremért.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában