Kosárlabda

2023.05.02. 16:57

Hivatalos: egykori Olaj-játékos vezeti a magyar szövetséget

Egyhangúlag megválasztották a hazai testület élén a Szolnoki Olajbányász egykori centerét

Rózsa Róbert

Báder Mártont választották az MKOSZ új elnökévé

Fotó: Facebook.com / MKOSZ

Báder Mártont választották a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökévé – közölte az állami hírügynökség a testület keddi tisztújító közgyűlése után. A játékosként 98 magyar válogatott mérkőzésig jutó Báder Márton 2010 és 2015 között erősítette a Szolnoki Olajbányászt, amely csapattal négy-négy magyar bajnokságot és magyar kupát nyert. A 42 éves szakember egyedül indult a posztért. A tízfős elnökségben egyébként helyet kapott új tagként Dávid Kornél – az eddigi egyetlen magyar NBA-kosaras –, valamint a szintén sokszoros válogatott paksi klubikon Mészáros Zalán és Krasovec Péter.

Bádert azután választották meg, hogy a tisztséget 13 évig betöltő Szalay Ferenc nem jelöltette magát. Utóbbi a keddi közgyűlésen elmondott búcsúbeszédében arról szólt, 2010 után sikerült lezárni a vitákat a sportágon belül. 

– Ez stabilitást adott a szövetségnek, amely a kezdeti 200 millió után jelenleg már 6,3 milliárd forintból gazdálkodik, és jelenleg 639 milliós tartalékkal rendelkezik. A saját lábunkon állunk, emellett ideköltöztünk a Magyar Kosárlabdázás Házába, megnyitottuk saját múzeumunkat, és felnőtt, valamint korosztályos tornák megrendezésével komoly sportdiplomáciai sikereket értünk el" – sorolta Szalay Ferenc.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában