Kosárlabda

2023.05.06. 08:00

Rövidre zárná a Kecskemét elleni párharcát az Olajbányász

Szombaton, a Messzi István Sportcsarnokban tehet nagy lépést az Olajbányász a továbbjutásért az NB I. rájátszásában.

Rózsa Róbert

Andre Williamson (labdával), az Olaj centere a kecskeméti visszavágón is szoros őrizetre számíthat

Fotó: Nagy Balázs

A szomszédba utazik, de korántsem tereferére a Szolnoki Olajbányász. A Tisza-partiak egy másik alföldi erősség, a Kecskemét vendégei lesznek szombaton 19 órakor, méghozzá elszánva magukat, hogy 2–0-ra módosítsák az egyikük harmadik győzelméig tartó párharcot a rájátszás 5-8. helyéért való tusakodásában. Ez viszont nem ígérkezik egyszerű mutatványnak.

A bácsiakat a szerdai első mérkőzésen is csak a hajrában tudták megtörni a piros-feketék, 83–75. Ha a Kecskemét a Tiszaligetben mutatott szívósságát otthon is hozza, kellemetlen találkozóra kényszerítheti a Szarvas Gábor együttesét.

 

Egész mást tervez persze a papíron erősebb szolnoki alakulat, amely ha nyert, közel kerül a továbbjutáshoz.

 

– Egyértelmű a célunk: szeretnénk Kecskeméten is nyerni, hogy minél gyorsabban lezárjuk a párharcot. Reméljük, hogy minél többen elkísérnek minket, hiszen a szurkolók nagyon sok erőt tudnak adni – mondta a mérkőzés előtt Sebők András, az Olaj irányítója.

Nos, az első meccsen szurkolókból és látványos játékból is hiány volt, talán a másodikon mindkettőből több lesz.

NB I., 5-8. helyért: Szombat: Kecskemét–Olajbányász, 19.00, DEAC–Sopron, 17.00. Elődöntők: ZTE–Falco KC, 17.15, Körmend–Alba Fehérvár, 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában