Evezés

2023.06.17. 20:40

Második helyen végzett a Furkó, Szabó kettes a világkupán

Jött a nagy hajrá: Furkó Kálmán és Szabó Bence második helyre hozta be a magyar hajót az olaszországi világkupa-viadalon.

Rózsa Róbert

Ezüst Varese-ből: Szabó Bence (balról) és Furkó Kálmán másodikként zárt az olaszországi világkupa-versenyen

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Varese városának versenypályáján tette vízre hajóit a napokban az evezősvilág krémje. Az olaszországi településen péntek óta zajló világkupán a magyar válogatott is képviseltette magát, Furkó Kálmán révén pedig a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola is delegált versenyzőt a megméretésre. Furkó a már jól bevált, Szabó Bencével alkotta könnyűsúlyú kettes egységgel állt rajthoz, a pénteki előfutamból a második helyen jutott be a fináléba a magyar hajó.

A szombati döntőn szeles idő várta az indulókat, így a könnyűsúlyú kettesek szolnoki és győri kiválóságát is. A magyarok 500, 1000 és 1500 méternél is a harmadik helyen álltak az olasz és a német egység mögött. A döntőt  végül a hazai olaszok Francesco Bardelli, Stefano Pinsone kettese nyerte 6.51,14 perccel, ám a Furkó, Szabó kettős végül előrántotta jól ismert hajráját, és a németeket előzve, 6.54,09-cel a második helyre jött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában