Kosárlabda

2023.06.06. 13:57

Pályán kívül nyerte a megyei férfi bajnokságot az SPC-SZEK

Az SPC-SZEK csapata nyerte az idei Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi bajnokságot. A Szolnoki Baglyokkal 1–1-re álló finálé harmadik, döntő mérkőzés időpontját utóbbi csapat szerette volna módosítani, ám az SPC-SZEK ebbe nem ment bele, így a szabályok értelmében övék a bajnoki cím.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Nem játszották le a döntő harmadik találkozóját az érdekelt felek, ezzel a bajnokság befejeződött – írta közleményében a jnksz-basketball.hu.

Mint a szövetségi honlap tájékoztatott, a két klub, a Szolnoki Baglyok SE és az SPC-SZEK előzetesen megállapodtak a találkozók időpontjaiban, melyet a vármegyei szövetség versenybizottsága elfogadott. A második összecsapást követően a Szolnoki Baglyok SE időpontmódosítást kért, amelyet az SPC-SZEK nem fogadott el. Az időpontmódosításra vonatkozó általános versenyszabály kimondja, hogy a pályaválasztó által kezdeményezett tizennégy napon belüli időpont módosításhoz az ellenfél beleegyezése szükséges. Mivel az SPC-SZEK ehhez nem járult hozzá, így a Szolnoki Baglyok SE tájékoztatta a szövetséget, hogy befejezettnek tekinti a párharcot.

A versenybizottság mindent elkövetett annak érdekében, hogy a bajnokság a pályán dőljön el, ám a felek különböző álláspontja miatt ez nem volt lehetséges, amit rendkívül sajnálunk – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában