Labdarúgás

2023.07.30. 18:12

Hangolnak a bajnoki idényre – Edzőmeccseken léptek pályára a jászkunsági csapatok

Kovács Levente

Az Újszász hatgólos sikert aratott a Tiszaszentimre ellen

Fotó: Pesti József

Együtteseink a felkészülés jegyében igyekeznek minél több mérkőzést lejátszani az első fordulóig, hogy felmérjék jelenlegi állapotukat, és megnézzék, mi az, amin még javítani kell a szezon kezdetéig.

A megyei első osztályú gárdák közül a Mezőtúr a Kunszentmártont fogadta, és végül sima, 7–0-s győzelmet arattak a tiszántúliak. A Törökszentmiklós–Tiszaföldvár edzőmérkőzésen sem volt túl sok kérdés a győztest illetően, ugyanis a tiszazugiak 5–0-ra nyertek a miklósiak otthonában. Természetesen hozzá kell tenni, hogy az edzőmeccsek eredményeiből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen még tart a felkészülés a csapatoknál, és a megfelelő erőnlét megszerzése és a gárda kialakítása kap nagyobb szerepet jelenleg. A Szajol szoros mérkőzésen 3–2-re felülmúlta a Lurkó Focimániát, a Kenderes pedig ugyanilyen arányban a Hajdú-Bihar vármegyei Kaba együttesét győzte le. A Jászfényszaru számára nem alakult jól a szombati edzőmérkőzés, a jászságiak 2–1-re kikaptak az Energia SC Gyöngyöstől, de nem örülhettek a tószegiek sem, hiszen ők a Szolnoki MÁV U19-es csapatával szemben maradtak alul 3–0-ra.

A megye II.-es és megye III.-as csapataink is pályára léptek a hétvégén, a Fegyvernek a Túrkeve ellen aratott nagyarányú, 11–1-es sikert, míg a Jászárokszállás a tavalyi megyei másodosztályú bajnokot, a Jászapátit fektette két vállra. A Kunmadaras pedig 3–2-re kikapott a Poroszló csapatától. Vereséget szenvedett a Tiszaszentimre is, méghozzá a megye III.-as Újszász ellen. A Szolnok Fanatic és a Zagyvarékas egy nyolcgólos meccsen játszott döntetlent egymással. Az Öcsöd a Kardossal szemben, a Tiszaszőlős pedig az Ágasegyháza ellen nyert.

Eredmények:

Energia SC Gyöngyös–Jászfényszaru 2–1, Fegyvernek–Túrkeve 11–1, Mezőtúr–Kunszentmárton 7–0, Jászárokszállás–Jászapáti 3–2, Szajol–Lurkó Focimánia 3–2, Tószeg–Szolnoki MÁV U19 0–3, Kardos–Öcsöd 1–4, Ágasegyháza–Tiszaszőlős 3–4, Újszász–Tiszaszentimre 6–0, Cibakháza–Szentes II. 5–2, Törökszentmiklós–Tiszaföldvár 0–5, Poroszló–Kunmadaras 3–2, Szolnok Fanatic–Zagyvarékas 4–4, Kaba–Kenderes 2–3.Kovács Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában