Kosárlabda

2023.07.26. 10:00

Lukács Norberttel a soraiban készül a válogatott az olimpiai előselejtezőre

Alig három hét múlva, a magyar férfi kosárlabda-válogatott olimpiai előselejtező tornán lesz érdekelt a lengyelországi Gliwicében.

Varga Csaba

Lukács Norbert (labdával) is tagja az olimpiai előselejtezőre készülő válogatott keretének

Fotó: Kiss János

A mieink a B csoportban lépnek majd pályára Lengyelország, Bosznia-Hercegovin és Portugália társaságában. Közülük az első két helyezett kvalifikálja magát a következő körbe. A továbbjutó két válogatott majd az észtországi Tallinban sorra kerülő négyes torna – Észtország, Csehország, Izrael, Észak-Macedónia – első és második helyezett csapataival találkoznak majd folytatásban. A gliwicei négyes döntőből csak a végső győztes jut tovább az olimpiai selejtezőbe.

A kőkeménynek ígérkező küzdelemsorozatra tesztmérkőzésekkel hangol csapatunk, amelynek tagja lesz az Olajbányász bedobója, Lukács Norbert is. Előbb péntektől vasárnapig egy háromcsapatos tornán játszanak majd a mieink, méghozzá Izrael és Izland válogatottjai ellen Kecskeméten. Az Izlanddal szembeni összecsapást vasárnap 17 órától az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

Majd a következő héten, augusztus 3-án és 4-én Észtországgal méri össze tudását Sztojan Ivkovics gárdája a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában