Kosárlabda

2023.06.16. 18:07

Csősz Tamás: jövőre is számolni kell az Olajbányásszal

Megszólalt az elmúlt idénnyel kapcsolatban Csősz Tamás, az Olajbányász klubvezetője, aki szezonértékelőjében elmondta, mire számíthatnak a piros-feketék ellenfelei a következő idényben.

Rózsa Róbert

Csősz Tamás, az Olajbányász klubvezetője szerint a Szolnoké az egyik legerősebb magyar mag

Fotó: bb1.hu

– Meggyőződésem, hogy a szakmai stáb éremesélyes csapatot állított össze – kezdte a bb1.hu-nak adott évértékelőjében az Olaj ügyvezetője. Csősz Tamás kitért rá, múlt nyáron az Olajbányász játékoskerete jelentősen megváltozott, hat játékos érkezett és hét játékos távozott. Szerinte sikerként könyvelhette el a klub, hogy megtartotta Pongó Mátét, akire – mint mondta – hosszú távon számítanak, Lukács Norbert leigazolásával pedig az egyik legnagyobb fiatal tehetség érkezett a klubhoz. Csősz Tamás kitért rá, Révész Ádám újból kiteljesedett az Olajnál, Rudner Gáborral és Pallai Tamással kiegészülve erős, jó mentalitású magyar maggal vágtak neki az idénynek. – Bojan Subotic mellé négy külföldi játékos érkezett, ezzel a csapat a céljai elérésének közelébe került – fogalmazott.

Emlékeztetett, a Szolnok harmadik éve stabilan jól teljesít az alapszakaszban, így érthető módon a szurkolók elvárásai is megnőttek.

– A Magyar Kupában a döntőbe vártak minket, de a Sopron kiváló játékkal megvert minket az elődöntőben. A harmadik hely megszerzésével elégedettek voltunk, de a klubnál mindenki érezte, hogy valamivel jobban is teljesíthettünk volna – mondta az ügyvezető, aki a bajnoki búcsúról is szót ejtett.

– Elsősorban a Körmend sokkal jobban alkalmazkodott az Olajbányász rendszeréhez, mérkőzésről mérkőzésre hatékonyabban reagáltak, mondhatom néha meg is leptek minket – fejtette ki Csősz Tamás.

Összességében úgy látja, a játékosok közötti kémia, a munkamorál, a jó kapcsolat és a harcosság voltak a csapat erényei. A jövő évi keretről mindazonáltal továbbra sincs újdonság.

– Megítélésem szerint az Olajbányásznál van az egyik legerősebb magyar sor. Pallai Tamás, Lukács Norbert, Pongó Máté, Révész Ádám, Rudner Gábor, valamint a fiataljaink szerződéssel rendelkeznek. Minden továbbiról tájékoztatjuk szurkolóinkat, amint megszületnek a döntések és a megállapodások. Meggyőződésem, hogy a következő szezonban is számolnia kell majd az ellenfeleinknek az Olajbányásszal – emelte ki a klubvezető.

„Kilábalt a csapat a gödörből”

Szebb éremért utazotunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, de egy érem mindig értékes – fogalmazott a portálnak Szarvas Gábor, az Olaj edzője. A Körmend elleni kiesésről úgy vélte, onnantól, hogy ötödik meccsig fajult a párharc, ötven százalék volt az esély a továbbjutásra, és végül gyakorlatilag egy nagy dobáson múlott a továbbjutás. – A csapat ezt követően újra összeszedte magát és kilábaltunk a gödörből, sikerült megszereznünk az ötödik helyet. Nagyon hálás vagyok a játékosainknak, különösen a magyar magnak, Révész Ádámnak, Rudner Gábornak, Pongó Máténak és a legtehetségesebb magyar fiatal játékosnak Lukács Norbertnek, mert kitették a szívüket a pályára. Nagy élmény volt számomra ez a rövid időszak, melyet vezetőedzőként eltölthettem a csapat élén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában