Tóth László

2023.07.05. 16:00

Ötödik lett a tiszaföldvári sportoló a biliárd világversenyen

Nem hivatalos biliárd világbajnokságot rendeztek a napokban Barcelonában. Keller Dávid és Tóth László képviselte hazánkat. Csapatban hatodikok lettek, míg egyéniben a tiszaföldvári László az ötödik helyen végzett.

P. Pusztai Nóra

A magyarok a győztes mexikói válogatottal fotózkodtak. Balról jobbra: Keller Dávid, Tóth László, Roberto Rojas (világbajnok) és Juan Manuel Salinas

Forrás: Beküldött fotó

Barcelonában, a katalán nemzetközi sportjátékokon a magyar válogatott tagjaként képviselte hazánkat a tiszaföldvári Tóth László biliárdos. A két fős delegáció tavaly két győzelemmel és egy vereséggel a negyedik helyet szerezte meg.

– Idénre a szervezők emelték a tétet, öt kontinens negyvenöt országából hívták meg a világ legjobb sportolóit, akik negyvenhárom sportágban versenyeztek június 26. és 29. között. A magyarokat Keller Dáviddal képviseltük – mondta Tóth László.

Artistic kategóriában tíz csapat mérte össze tudását, hazánk válogatottja az A csoportba került, ahol Belgium, Franciaország, Spanyolország I, és Mexikó legjobbjaival mérkőzött meg a nyolcba jutásért, három győzelemmel és egy vereséggel ez sikerült is. Az egyenes ágon újra találkoztak a belgákkal, másodjára már nem sikerült őket legyőzni. A nem hivatalos világbajnokságon végül a hatodik helyen végeztek honfitársaink.

Az egyéni verseny húszfős mezőnyének soraiban három világ-, és három Európa-bajnok is részt vett. Tóth László ötödik lett.

Biliárdosaink nem sokat pihennek, a következő megméretés szeptemberben a hivatalos világbajnokság lesz Törökországban, melyet a tavaszi földrengés miatt halasztottak erre az időpontra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában