Kajak-kenu

2023.07.06. 21:28

Remekelnek a jászkunsági kajakosok

Folytatódtak a csatározások az olaszországi Aurunzóban az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon. A magyar versenyzők köztük a tiszafüredi valamint a szolnoki kajakosok remek előfutambeli szereplésüknek köszönhetően egyaránt a döntőbe jutottak.

Varga Csaba

A tiszafüredi Pető Hanna magabiztosan jutott a döntőbe

Forrás: kajakkenusport.hu

Az U23-sok mezőnyében a hölgyeknél K-1 1000 méteres távon Csikós Zsóka, Szolnoki Kajak-Kenu kiválósága nem igazán talált kihívóra, több, mint 7 másodperccel bizonyult jobbnak az egész mezőnynél, ezzel automatikusan a fináléba jutott. Zsóka még emellett a K-4 500 méteren is döntős, míg K-1 500 méteren is vízre teszi majd hajóját.

Az ifjúságiak megméretésében, az ugyancsak 1000 méteres távon a City-Gas Tiszafüredi KKSE versenyzője, Pető Hanna magabiztos versenyzéssel nyerte saját előfutamát, és már készülhet a döntőre.

A kajakos mix számban is tovább jutott a magyar fémjelezte hajó, a Rugonfalvi-Kiss Janka (Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia), és a szolnoki kötődésű, Tamási Zsombor (MTK) alkotta páros első helyen, a legjobb idővel indulhat majd a döntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában