Atlétika

2023.07.09. 10:11

Szolnoki sprinter nyerte a 100-as döntőt az ob-n

A nyíregyházi színekben versenyző szolnoki sprinter, Boros Bence nyerte a férfiak 100 méteres síkfutását a hétvégi országos bajnokságon, és nüanszokon múlott, hogy ne a dobogó második fokára is szolnoki futó állhasson.

Rózsa Róbert

A férfiak 100 méteres ob-döntője a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. július 7-én. A szolnoki Boros Bence, (jobbról a második) kiváló versenyzéssel nyerte a magyar bajnokságot, a másik szolnoki döntős, Sipos János (balról a második) negyedikként végzett

Fotó: Mónus Márton / MTI

Hétvégén rendezték a 128. magyar atlétikai bajnokságot, egyben az első az új Nemzeti Atlétika Stadionban. A kétnapos viadal egyik leginkább várt versenyszáma a leggyorsabb futószám, a férfiak 100 méteres síkfutása volt, amelyben ráadásul három szolnoki versenyzőnek, Sipos Jánosnak (Szolnoki MÁV SE), Medgyessy Máténak (Szolnoki Sportcentrum) és Boros Bencének (Nyíregyházi Sportcentrum) szurkolhattunk.

A fiatal, 2006-os születésű Medgyessy végül nem jutott döntőbe, igaz, 11,06 másodperccel új egyéni csúcsot futott. Bejutott viszont a péntek esti fináléba Sipos és Boros. Mindkét tapasztalt futó nyert már korábban szabadtéren egyéni magyar bajnokságot, Sipos 2016-ban duplázott, 100-on és 200-on is nyert, míg Boros 2019-ben 200-on győzött. Sőt, 2019-ben, még csapattársakként 4x100-on is ob-aranyig repítették a Szolnoki MÁV váltóját. Boros részéről az előző évek sérülés miatt kiestek, ám a szolnoki születésű rövidtávfutó az ob-n végérvényesen visszatért.

A döntőbe Boros a második, Sipos a harmadik legjobb idővel jutott be, és egymás mellől rajtolhattak. Egyértelműen Boros lőtt ki legjobban a rajtgépből, már az első métereken ellépett a mezőnytől, amely előnyt stabilan tartott a célvonalig, és 10,50 másodperccel megnyerte az országos bajnokságot. Nem sokon múlt, hogy ne szolnoki 1-2. legyen a vége. A közepesen rajtoló Sipos ugyanis remekül futotta a táv közepét és végét is, 10,57-es idejével mindössze egy századmásodperccel maradt el a harmadik, 10,56-ot futó Bundschu Patriktól, kettővel pedig a második, 10,55-tel célba érő Illovszky Dominiktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában