Atlétika

2023.07.09. 18:58

Ugrószámokban nem jött ki a lépés az ob-n a jászkunsági versenyzőknek

Női magasugrásban a Szolnoki MÁV SE-s Keszthelyi Luca, férfi hármasugrásban a Mezőtúri AC-s Mester Zalán Lajos versenyzett az országos bajnokságon, és bár a legjobb tízbe bekerültek, a dobogótól messze voltak.

Rózsa Róbert

Illusztráció

Fotó: AFP

Szombaton rendezték a magyar bajnokság két azon ugrószámát, amelyben Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyző volt érdekelt. Női magasugrásban nyolcadik helyen végzett Keszthelyi Luca (Szolnoki MÁV SE). A 2004-es születésű ugró előbb a 168 centiméteres magasságnál került bajba, ám harmadik kísérletét sikerült átvinnie. A következő, 172 centiméteres magasság megtizedelte a mezőnyt, mindössze négyen tudták átugrani. Nem volt köztük Keszthelyi, aki korábbi rontásai miatt végül a nyolcadik helyet szerezte meg.

Kilencedik helyen végzett a férfiak hármasugró versenyében szintén fiatal, mindössze 2007-ben született mezőtúri Mester Zalán Lajos. A MAC atlétájának első kísérlete érvénytelen volt, majd 13,31 méterre repült. Harmadjára 13,24-et ugrott, így egyetlen hellyel, de lemaradt a nyolcas kisdöntőről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában